0 av 0 för ""

Vedat Kelmendi

Gruppchef inom väg och anläggning

Mitt intresse för samhällsbyggnadsbranschen väcktes tidigt tack vare min morbror och mina kusiner som länge arbetat med att bygga bostadshus i Kosovo. Intresset växte när jag såg möjligheten att få vara med och påverka samhällets utveckling och bygga någonting som förbättrar människors vardag, som exempelvis säkrare vägar och korsningar, eller fina parker där barn kan leka. Det är en speciell känsla att veta att det vi bygger idag kommer att vara kvar om hundra år.

Samhällsbyggnadsbranschen är väldigt bred och det passar mig som person som hela tiden vill utvecklas och lära mig nya saker. Sweco är en arbetsplats där det finns oändliga möjligheter och det är upp till en själv att bestämma vilken väg man vill ta. Jag började på Sweco som byggledare, fick sedan rollen som projektledare och nu är jag gruppchef inom väg och anläggning. Jag växer professionellt både genom nya roller, men framför allt tillsammans med min grupp och i våra varierande uppdrag.

Jag vill att medarbetarna i min grupp ska känna att de kan utvecklas åt vilket håll de vill, the sky is the limit! 

Här på Sweco finns det en stor vilja till utveckling och att prova nya saker. Jag vill att medarbetarna i min grupp ska känna att de kan utvecklas åt vilket håll de vill, the sky is the limit! Jag har kontinuerliga avstämningar med varje medarbetare för att bland annat se i vilken riktning de siktar, och hur jag kan stötta dem mot den riktningen.

Vi nyttjar varandras spetskompetenser i gruppen och kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt. Det är omöjligt att vara expert på allting och därför tar vi hjälp av den som är grym på det området. Finns inte kompetensen i gruppen så finns den hos någon av våra kollegor ute i landet eller i Europa. Det är en enorm styrka.

Framöver ser jag fram emot att arbeta i ett komplext uppdrag med många teknikområden som behöver samordnas. Jag vill fortsätta utveckla mina medarbetare, mig själv och hela tiden lära mig nya saker.

  • Det är en speciell känsla att veta att det vi bygger idag kommer att vara kvar om hundra år.

    – Vedat Kelmendi

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.