Den mest kundnära och engagerade partnern med erkänd expertis

Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande på Sweco. Just nu arbetar våra installationskonsulter med inomhusmiljön i ett nytt sjukhus som öppnar för patienter om knappt fem år. Just nu utreder våra trafikingenjörer en ny tunnelbanelinje som tar emot sina första resenärer om tio år. Just nu ritar våra arkitekter på det som ska vara en livfull och dynamisk ny stadsdel om ungefär 15 år. Att ligga steget före är Swecos jobb. Resultatet blir verkligt för de flesta andra i framtiden. Till Sweco ska du komma med höga förväntningar. Vi lovar nämligen att vara din allra mest engagerade och närvarande samarbetspartner. Det ska vara enkelt att ha med Sweco att göra och vi kommer att anstränga oss för att förstå dina behov bättre än någon annan. Vi lovar också att se till att du får exakt den kompetens som situationen kräver. Vilken utmaning du än har, förvänta dig att Sweco kan lösa den. Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

Korta fakta

Verksamhet
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Vi levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur.

Förenklad bolagsstruktur i
Sweco Sverige 2021

Läs mer

Internationell närvaro
Sweco har fasta etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Bulgarien, Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien och England. 

Sweco utför tiotusentals uppdrag i 70 länder runt om i världen för att säkerställa rent vatten, effektiv infrastruktur och hållbara energilösningar.

Antal anställda
17 500 medarbetare varav 6 000 i Sverige

Omsättning
Cirka 21 miljarder SEK varav cirka 7,5 miljarder SEK i Sverige

Kontor
Sweco har kontor på cirka 50 orter i Sverige

Strategi

Swecos affärsmodell är decentraliserad och bygger på att vi ska vara nära våra kunder. Varje kund ska känna att Swecos konsulter förstår deras verksamhet på djupet. Det är bara då vi kan vara den kunniga samarbetspartnern som står redo att skapa värde för alla kunder i varje del av samhällsutvecklingen.

KVALITET, EFFEKTIVITET OCH KUNDLÖNSAMHET

Genom att använda tid och resurser på ett klokt sätt kan Sweco både öka värdet för våra kunder och skapa ökad lönsamhet i företaget. För att säkerställa att vi lever upp till våra kunders förväntningar mäter vi nöjdhet kontinuerligt och gör förbättringar om och där de behövs.

TALANG OCH ENGAGEMANG

Sweco är summan av våra medarbetares kompetens, erfarenhet och engagemang där varje individ utgör en stor skillnad för slutresultatet. Att attrahera, utveckla och behålla de främsta talangerna är avgörande för att möta våra kunders krav, därför är det viktigt att identifiera talanger och ge dem möjlighet att lyckas.

As consultants we are
Truly committed business partners
Always easy to do business with
Together we offer The most accessible and broadest expertise
/globalassets/campaigns/the-incredible-day-to-day-2/cinemagraphfilterfallback.jpg

VÅR OTROLIGA VARDAG

Är din utmaning stor eller lite mindre? Oavsett kommer vi att matcha vår bästa kompetens mot uppgiften du ger oss. Tillsammans med er hittar vi den bästa lösningen som blir något utöver det vanliga.

Så som vi ser det, gör vi vardagen otrolig. Varje dag.

Läs mer

Framtidsfokus nu liksom då

Från den industriella revolutionen till dagens globala urbaniseringstrend. Att vid varje tidsperiod förbereda våra samhällen för kommande behov och utmaningar har alltid varit grunden för Swecos verksamhet. Vi vet att framtidens samhällen och städer kommer att fortsätta skilja sig från gårdagens. Därför kommer Swecos ingenjörer och arkitekter att fortsätta ha som uppgift att ligga steget före. Resultatet blir verkligt för de flesta andra i framtiden.

Läs mer
/globalassets/images-570x380/570x380-history2.jpg
/globalassets/images-570x380/570x380-organisation.jpg

Lokal närvaro Global expertis

För Sweco är den decentraliserade affärsmodellen en avgörande nyckel till framgång. Det är genom ett enkelt och kundfokuserat arbetssätt som Sweco utvecklats till en stor internationell spelare, samtidigt som vi behållit den lokala förankringen och expertisen. Swecos verksamhet bedrivs i åtta affärsområden: Sweco Belgien, Sweco Danmark, Sweco Finland, Sweco Tyskland och Centraleuropa, Sweco Nederländerna, Sweco Norge, Sweco Sverige och Sweco United Kingdom.

Läs mer

ANSVARSTAGANDE KONSULTER I ALLA DELAR AV SAMHÄLLETS UTVECKLING

Öppenhet och ansvarskänsla är en förutsättning för fortsatta framgångar i ett decentraliserat företag som vuxit snabbare än de flesta.

Läs mer
/globalassets/images-570x380/570x380-responsibility.jpg