0 av 0 för ""

Clip drop in Umeå

Clip Drop In

Uppdrag
Formge konceptsalong
Kund
Clip
Färdigställt
2013
Kompetens
Inredningsarkitektur
Plats
Umeå
Ansvarig inredningsarkitekt
Peter Järvholm och August Wiklund
Storlek
140 kvm

Konceptsalonger i tre delar

Inredningsarkitekter på Sweco har under flera år arbetat med konceptsalonger åt frisörkedjan Clip. Konceptet består av tre delar, Room, Drop-in och Shop. Clip i Umeå är den senaste frisörsalongen som Sweco har formgett.

Design som sticker ut

Utifrån önskemål från beställaren om en salong som utmärker sig från övriga salonger har inredningsarkitekter på Sweco skapat en design som sticker ut från mängden. Samtidigt har arbetet varit styrt av de krav på funktionalitet, arbetsergonomi och bra belysning som finns.

Salong Clip Drop-In i Umeå är vinkelformad och har två entréer, en mot gatan och en in mot gallerian som salongen ligger i. Utformningen av lokalen är planerad så att butiksdelen är placerad närmst entrén till gallerian, medan de tolv platserna för klippning ligger mot gatan. På så sätt får klipplatserna en mer avskild placering då de även är placerade i anslutning till väggfasta väntplatser och pentry.

Specialdesignad inredning

All inredning i frisörsalongen är specialdesignad. För att salongen ska kännas större har arkitekterna valt att använda sig av speglar, som även döljer salongens våtutrymme. Längs med väggen bakom klipplatserna har en ljudabsorbentvägg placerats som består av specialprefabricerade plåtar framför väggabsorbentskivorna. I taket är 85 gröna MDF-boxar placerade, som inrymmer belysning och ventilation. Boxarnas storlek varier och de är målade i sex olika nyanser av grönt. Den gröna färgen ska ge kunden en känsla av att sitta under ett stort grönt lövverk.

Salong Clip Drop In öppnades i oktober 2013.

soffa på Clip drop in Umeå
frisörsalong
Belysning på frisörsalong
Tak på Clip drop in Umeå
avskärmning på Clip drop in Umeå
Färgstation på Clip drop in Umeå