0 av 0 för ""

Dalarnas försäkringsbolag

Dalarnas Försäkringsbolag

Uppdrag
Omgestaltning och ett nytt inredningskoncept
Kund
Dalarnas Försäkringsbolag
Färdigställt
2014
Kompetens
Inredningsarkitektur
Plats
Falun
Ansvarig arkitekt
Hans Pettersson och Klas Wrange

Omgestaltning och ett nytt inredningskoncept

Omgestaltning inklusive nytt inredningskoncept av huvudkontoret till Dalarnas Försäkringsbolag i centrala Falun har genomförts av Swecos arkitekter. Det personliga mötet mellan kund och bankpersonal har stått i fokus och inspiration har hämtats från lokal konst- och hantverkstradition.

Inredning som är personlig och varm

I den moderna bankmiljön är mötet med kunden det viktiga och Swecos arkitekter har därför valt att skapa en bankinredning som känns varm och personlig. Uppdraget, som är ett resultat av en inbjuden tävling, har inneburit att ta fram ett nytt inredningskoncept för Dalarnas Försäkringsbolag, som öppnade sitt nya kontor i Falun i december 2014. Dalarnas försäkringsbolag har som målsättning att underlätta det personliga mötet mellan kund och personal, vilket har påverkat utformningen av interiören. Ytterligare en faktor som har haft inflytande på gestaltningen är dagens krav på personalens säkerhet och sekretessaspekten för kunden.

Inspiration hämtat från lokal konst- och hantverkstradition

Inspirationen till inredningskonceptet är hämtat från lokal konst- och hantverkstradition, så som en fondvägg i knuttimrat falurött timmer och detaljer från friser i dalmålningar i kombination med modern enkelhet. Materialen som används är rejäla och robusta och möblerna är valda med omsorg.

Mötesrummen är i varierande storlek och inglasade, men graden av insyn kan variera på grund av säkerhetsskäl. Längre in i lokalen finns stora ljuslanterniner som man har tagit upp i terrassbjälklaget, vilket gör att arbetsplatserna får in mer dagsljus. Samtliga kundmöten sker på markplan och det interna arbetet sker på byggnadens övriga våningsplan.

Ett tätt samarbete

För att uppnå ett så bra resultat som möjligt har arbetet skett i ett nära samarbete mellan arkitekter och referensgrupper på Dalarnas Försäkringsbolag. På så sätt har beslut om inredning och kommunikation kunnat förankras och tas gemensamt.

Foto: Tim Meier

konferensrum
glasfönster till konferensrum
lounge
reception
personalmatsal
bokhylla