0 av 0 för ""

Ericsson Globe premium lounge

Ericsson Globe Premium Lounge

Uppdrag
En ny lounge – Ericsson Globe Premium Lounge
Kund
SGA Fastigheter
Färdigställt
Färdigställt 2016
Plats
Stockholm
Kompetens
Arkitektur, Ljusdesign, Installation
Ansvarig arkitekt
Ari Halinoja

Modernisering av Ericsson Globe inför Eurovision Song Contest

 Inför att Sverige skulle stå värld för Eurovision Song Contest (ESC) 2016 med Ericsson Globe som arena krävdes en modernisering av lokalen, däribland uppförandet av den nya loungen Ericsson Globe Premium Lounge. Fastighetsvärden SGA Fastigheter anlitade Sweco för uppdraget.

En plats för affärsgäster, specialinbjudna och kungligheter

På uppdrag av SGA Fastigheter har arkitekter och ljusdesigners på Sweco utformat Globens nya premiumlounge. Tanken med Premium Lounge var att skapa en plats där affärsgäster, specialinbjudna och kungligheter kunde umgås, varav beställaren hade höga krav på lokalens utformning. När ESC beslutade om att ge arrangemanget till Ericsson Globe var det kort om tid för både projektering och byggnation, för att loungen skulle bli klara i tid. Tack vara ett nära samarbete mellan beställare, Swecos arkitekter, ljusdesigners och konstruktörer var den snäva tidsplanen möjlig.

Ledord: värme, ljus, mörker, rymd, stjärnor och filmiska element

Visionen var att skapa något nytt, spännande och annorlunda jämfört med sedvanlig utformning av lounger och lobbys, vilket resulterade i ett antal speciallösningar. För att få en bra förståelse för hur dessa lösningar skulle fungera tog man fram modeller och prover i full skala samt genomförde provbelysningar för att säkerställa kvalitét och resultat. Ledord som man arbetat med under processen har varit värme, ljus, mörker, rymd, stjärnor och filmiska element.

Foto: Sten Jansin

 

Människor som sitter i en lougne
Soffområde
Lounge med plats för flera sällskap
Tre stolar i en lounge