0 av 0 för ""

Frösö ängar

Frösö Ängar, Östersund

Uppdrag
Trevliga boplatser med utsikt över kulturlandskapet och Storsjön
Kund
Skanska
Färdigställt
2014
Kompetens
Arkitektur
Plats
Frösön, Östersund
Ansvarig arkitekt
Lennart Köpsén
Övrigt
Rödfärgsprisets Publikpris 2014

Vackra boplatser med utsikt över kulturlandskapet och Storsjön

Beläget på ön Frösön i Storsjön, utanför Östersund ligger bostadsområdet Frösö Ängar, som är gestaltat av arkitekter på Sweco. På böljande vackra tomter var ambitionen att skapa trevliga boplatser, med utsikter över kulturlandskapet och Storsjön.

Tvåvåningsvillor med ett enkelt formspråk

Frösö Ängar är ett bostadsområde i utkanten av Frösö Strandområde på Frösön utanför Östersund och som omfattar 24 tvåvåningsvillor. Husen är smalt utformade för att passa samtliga tomter och har en utbyggnad som utgör entré och förråd. Byggnaderna har ett enkelt formspråk, men med varierande uttryck, så som röd eller svart kulör samt olika fönster- och paneltyper.

En del av ett kulturområde

Då Frösö Ängar är en del av ett kulturområde har detta medfört utmaningar för att utforma det moderna och funktionella villaområdet. Exempelvis har man varit tvungna att ta hänsyn till den närliggande fornborgen och de gamla bosättningarna. Varje villa har dessutom placerats med omsorg i den kuperade terrängen för att få tillgång till den vackra utsikten mot sjön eller det omgivande landskapet.

Hus i rött