0 av 0 för ""

Matildelunds förskola

Matildelunds förskola

Uppdrag
En ny förskola
Kund
Kumla kommun
Status
Färdigställt
Kompetens
Arkitektur, ljusdesign
Plats
Kumla
Ansvarig arkitekt
Jonas Kjellander
Medverkande arkitekt
Ann Eklind och Amelie Boson
Storlek
1 100 kvm BTA

Matildelunds förskola är ett projekt utformad utifrån ett hängivet engagemang i barnets behov av en god miljö för lek och inlärning. Anläggningen är utformad med dagsljus som självklar utgångspunkt och det kompletterande artificiella ljuset bidrar till trivsel, hemkänsla, lek och upplevelser.

-Motivering från juryn av Svenska Ljuspriset.

Skapat efter Reggio Emilia-inspirerad miljö

I förskolan Matildelund har Swecos arkitekter skapat en Reggio Emilia-inspirerad miljö som kompromisslöst prioriterar barnens och den pedagogiska verksamhetens behov. Alla sinnen aktiveras i ljusa och välformade rum i nära kontakt med utemiljön där lek och lärande stimuleras genom lättåtkomliga redskap och material.

 2010 tilldelas Matildelund Svenska Ljuspriset.

Fönster på förskola
lekfull trappa
rum på förskola
lekhörna med barn
lekplats på förskola
Matildelunds förskolas fasad