0 av 0 för ""

Nordstan centrum

Nordstan och Restaurang Tugg

Uppdrag
Köpcentret från 70-talet har omvandlats till en modern shoppingalleria
Kund
Nordstans samfällighet
Status
Färdigställt
Kompetens
Arkitektur
Plats
Göteborg
Ansvarig arkitekt
Margareta Diedrichs

Nordstan i Göteborg i ny gestaltning av Swecos arkitekter

Swecos arkitekter i Göteborg har arbetat för Nordstans samfällighet med gestaltning av det inbyggda gaturummet. Köpcentret från 70-talet har omvandlats till en modern shoppingalleria. Ett antal gator byggts över med ett sammanhängande tak.

Grepp på helheten gav luft och ljus

Sweco har arbetat med att skapa effektivare flöden, mer yta för butiker och en fräschare atmosfär. Arkitekterna har tagit ett grepp på helheten och jobbat med en neutral färgsättning för att bryta med den slitna 70-talsmiljön. En av de mest påtagliga förändringarna är en ansiktslyftning av huvudentrén. Ingången har gjorts högre och luftigare. Ett nytt centralt placerat informationscenter har blivit Göteborgs huvudturistbyrå. Nordstan har också blivit mycket ljusare. Dagsljus släpps in via nyinsatta lanterniner och ett omfattande belysningsprogram börjar ge ett nytt sken till hela Nordstan.

Restaurang Tugg – välkomnar gästerna i Nordstan

Det senaste tillskottet i Nordstan är en restaurang på Postgatan, nära korsningen med Götgatan och därmed nästan mitt i gallerians centrum. Stolar och bord i serveringsdelen kan fällas ihop och låsas fast efter stängning. Materialen är genomgående av hög kvalitet för att klara kraven på slitage och manövrering. Stål, massiv ek, corian, glas och rostfritt möter gäster och personal när Tugg slår upp jalusierna för det första morgonkaffet.