0 av 0 för ""

Reception på Sundsvalls tidning och Dagbladet

Sundsvalls Tidning och Dagbladet

Uppdrag
Ett flexibelt och miljöriktigt kontor
Kund
Norrporten, Sundsvalls Tidning och Dagbladet
Status
Färdigställt
Kompetens
Arkitektur, Inredningsarkitektur och Ventilation
Plats
Sundsvall
Ansvarig arkitekt
Anna-Lena Olsson

Swecos arkitekter skapar flexibelt och miljöriktigt kontor

Förändrade förhållanden för tidningsbranschen kräver idag nya typer av kontorslösningar. Swecos arkitekter har arbetat med att skapa ett flexibelt och miljöriktigt kontor då Sundsvalls Tidnings och Dagbladets lokaler skulle slås ihop.

Samlokalisering kräver ny lokal

Arkitekter på Sweco har under flera år arbetat med Mittmedia-koncernens tidningsredaktioner längs med Norrlandskusten. Uppdraget i Sundsvall innebar att utreda alternativa lokaler vid samlokaliseringen av stadens två tidningar, Sundsvalls Tidning och Dagbladet. I samband med flytten har redaktionernas arbetssätt förändrats och samtliga sitter nu i öppet kontorslandskap.

Nytt tänk om kontor för redaktioner

Tidningsbranschen är en bransch i stor förändring med minskande pappersupplagor och med fokus riktat mot nya typer av media, så som webb, tv och radio. Detta innebär även nya sätt att se och tänka på hur man på bästa sätt utformar kontorslokaler för just redaktioner.

Bra materialval och miljömärkta möbler

Visionen har i uppdraget varit att skapa ett öppet, flexibelt och miljöriktigt kontor med bra materialval och miljömärkta möbler. Projektets utmaning har varit att få in två konkurrerande tidningar under ett och samma tak.

Foto: Ernst Henry Photography

Konferensrum
detaljbild på stolar i konferensrum
Kontorsrum
Loungeyte på Sundsvalls tidning
Öppet kontorslandskap på Sundsvalls tidning