0 av 0 för ""

Butiken Svenskt Tenn

Svenskt Tenn

Uppdrag
Renovering och ombyggnadtion
Status
Färdigställt
Kompetens
Arkitektur, Inredningsarkitektur
Plats
Stockholm
Ansvarig arkitekt
Johan Svanholm
Övrigt
Ombyggnaden av Svenskt Tenn nominerades till ROT-priset 2012

Bevaring av butikslokalens starka karaktär vid ombyggnation

Att bevara butikslokalens starka karaktär har varit en viktig del vid den omfattande renoveringen och ombyggnationen av Svenskt Tenn, som Sweco ansvarat för. En ombyggnation som nominerades till ROT-priset.

Butikslokal sedan 1927

Svenskt Tenn har haft sina butikslokaler på Strandvägen 5 sedan 1927. Den senaste större renoveringen gjordes på 1970 talet, vilket innebar att butikslokalerna var i stort behov av förbättring och restaurering. Arkitekter från Sweco har varit ansvariga med Svenskt Tenn och byggentreprenören som beställare. Butikskonceptet är framtaget av Londonbaserade HMKM.

En ljusare och mer tillgänglig lokal

Butiksytan har ökat från 700 till 1200 kvadratmeter och entrén från 1927 har blivit återställd. Ytorna har blivit ljusare och mer tillgängliga, och fläktrum samt teknikutrymmen har placerats i källaren, vilket skapat mer frigjord butiksyta. Detta har även skapat förutsättningar för dolda installationer och fasta undertak. Övre plan inrymmer nu även en tesalong.

En stor utmaning under ombyggnationen har varit att behålla lokalernas starka karaktär, då Svenskt Tenn har en lång och stark historia som är viktig att förvalta.

Platsbyggd bokhylla
Hiss i guld
Svenskt Tenn butik
Tygavdelning på Svenskt Tenn
Byrå på Svenskt Tenn
Avdelning på Svenskt Tenn
Butiken Svenskt Tenn