0 av 0 för ""

Närbild på Tehuset vårdbyggnad i Borås

Tehuset Borås Sjukhus

Uppdrag
En ny vårdbyggnad
Kund
Västfastigheter
Färdigställt
2014
Kompetens
Arkitektur, landskapsarkitektur och Inredningsarkitektur
Plats
Borås
Ansvarig arkitekt
Anders Melin

Tehuset – vårdbyggnaden vid Borås sjukhus

Den nya vårdbyggnaden vid Borås sjukhus innehåller lokaler för rehabilitering, mottagningar, dagkirurgi och har cirka 130 vårdplatser i enpatientrum. Varje vårdavdelning är indelad i team för patientnära vård och med decentraliserade arbetsplatser för sjuksköterskorna.

Swecos arkitekter bakom vårdbyggnad vid Borås sjukhus

Tehuset är ett första steg i ombyggnad av SÄS Borås, Södra Älvsborgs Sjukhus. De följande stegen har projektnamn 2010+ och innehåller främst ombyggnader för bland annat mottagningar, vårdavdelningar, ögonoperation, patienthotell, dialys och PCI . Detta ombyggnadsprojekt pågår med Sweco som arkitekt, inredningsarkitekt och elprojektör.

Koncept bakom rehabiliteringsgård och entrétorg

I uppdraget har Swecos landskapsarkitekter arbetat med ett gestaltningsförslag för en rehabiliteringsgård och ett entrétorg. Konceptet ”Kluster” beskriver tankar kring celler, hälsa och rehabilitering.

Projektet genomfördes som partneringprojekt med Västfastigheter som kund och NCC som generalentreprenör. Byggnaden är på totalt cirka 20 000 kvadratmeter med en kostnad på cirka 360 miljoner exklusive utrustning.

Inflyttning skedde i etapper fram till 2014.

Foto: Bert Leandersson 

Tehuset vårdbyggnad i Borås entré
Närbild på Tehuset vårdbyggnad i Borås