0 av 0 för ""

Wow for Telia

WOW for Telia

Uppdrag
Skräddarsydda ljuslösningar till Telias huvudkontor
Kund
Telia Company
Färdigställt
2016
Kompetens
Arkitektur, Ljusdesign
Plats
Solna
Ansvarig ljusdesigner
Isabel Villar
Övrigt
Nominerat till Svenska Ljuspriset 2017 och Codega Awards 2017

Skräddarsydda ljuslösningar till Telias huvudkontor

WOW for Telia är ett projekt inom Telias huvudkontor som består av ett antal skräddarsydda ljuslösningar utformade av ljusdesigners på Sweco. Visionen har varit att skapa platser där besökare och medarbetare kan uppleva företagets kultur och själ enligt mottot ”Bringing the world closer – on the customer’s terms”.

Ljusdesign på flera våningsplan

På uppdrag av Telia Company har ljusdesigners på Sweco skapat skräddarsydda ljuslösningar som tagits fram för ett antal ytor på ett av våningsplanen. Ytorna har fått namnen Hemma, På väg, På stan och I naturen. Projektet innefattar också de tre fullhöjdsatrierna, Meet & Eat-ytorna och Coffice-ytorna.

En plats där man kan uppleva företagets kultur

Kundens mål var skapa en plats som alla skulle minnas och där besökare och medarbetare skulle kunna uppleva företagets kultur och själ enligt mottot ”Bringing the world closer – on the customer’s terms”.

Ljuskonceptet ”Waves of Information”

Ljuskonceptet ”Waves of Information” skapades och samspelar med Tengboms fyrdelade inredningskoncept för de olika ytorna. Med utgångspunkt från entrén skapas känslan av att information färdas som vågor, från det första atriet och vidare in i byggnaden. För att skapa något oväntat som inte setts tidigare utvecklade man exklusiva lösningar för varje atrium.

Konceptet förverkligades med olika komplexitetsnivåer, från intensiva och avancerade ljusinstallationer vid entrén till enklare lösningar vid mer avlägsna ytor. Flera av installationerna och armaturerna har man behövt skräddarsy och man har även utvecklat nya sätt att montera specifika ljuskaraktärer på för att passa byggandens utformning.

Arbetet har skett i samarbete med ÅF Lighting.

Cafe på Telia
Belysning av ljuspinnar
Kontor med röd belysning
Matsal på Telia
Korridor med färgglad belysning