0 av 0 för ""

Lizette Brandberg

Publicerad: 2023-12-04

Lizette Brandberg ny chef för Trafik på Sweco

Lizette Brandberg har utsetts till ny chef för affärsenheten Trafik på Sweco, med cirka 150 experter inom trafik- och infrastrukturplanering. Hon tillträder sin tjänst 1 december 2023.

I affärsenheten samlas Swecos konsulter inom trafik och mobilitet, specialiserade på att förutse framtida samhällsbehov genom kvalificerade analyser och prognoser.

– Det är med stor glädje som jag kan meddela att Lizette Brandberg blir ny affärsenhetschef för Trafik. Lizette är en erkänt god ledare och relationsbyggare, och hennes gedigna erfarenhet kommer att bidra till att lägga i nästa växel för att utveckla digitalisering, hållbarhet och tillväxt för Swecos trafik- och mobilitetsaffär, säger Fredrik Wallner, divisionschef Transport Infrastructure på Sweco.

Lizette har arbetat på Sweco i snart 15 år, i flera ledarroller inom olika delar av infrastrukturverksamheten. Hon kommer närmast från affärsenhet Järnväg där hon var ansvarig för en av projektportföljerna, Stora projekt.

– Jag ser mycket fram emot att, tillsammans med mina kollegor, fortsätta utvecklingen av affärsenhet Trafik och att stötta våra kunder strategiskt i att planera, utveckla och utforma morgondagens hållbara trafiksystem, säger Lizette Brandberg.

Lizette Brandberg tillträder sin roll den 1 december 2023 och tar över efter Malin Zetterqvist som varit tillförordnad affärsenhetschef. Lizette kommer att ingå i ledningsgruppen för division Transport Infrastructure på Sweco.

För mer information, kontakta: Lizette Brandberg, lizette.brandberg@sweco.se