0 av 0 för ""

Martin Häller

Publicerad: 2023-04-18

Martin Häller ny chef för Swecos arkitektverksamhet i Luleå

Martin Häller tillträder som ny chef för Swecos arkitektverksamhet i Luleå. Genom rekryteringen fortsätter Sweco stärka sin befintliga etablering i norr för att möta kundernas efterfrågan på framför allt hållbar stadsutveckling.

– Den gröna omställningen och industrietableringen i Norrbotten och Västerbotten pågår för fullt och det finns en stor efterfrågan på arkitekt- och planeringstjänster. Med sin mångåriga erfarenhet som arkitekt och ledare är Martin ett viktigt tillskott som kan driva den fortsätta utvecklingen av vår verksamhet i norra Sverige, säger Anna Kerr, regionchef för Region Norr, Sweco Architects.

Martin kommer närmast från Tengbom där han varit partner och affärsutvecklare för region Norr. Han är byggnadsingenjör med en arkitektexamen. Förutom sin erfarenhet från flertalet arkitektkontor i Luleå som MAF och a och d, är han en återvändare till Sweco. Han började sin karriär som Trainee på FFNS Next Generation, sedermera Sweco, i mitten på 90-talet.

– Jag har alltid haft en önskan att någon gång komma tillbaka till Sweco, samtidigt som jag ser en stor utvecklingspotential för regionen. Sweco, som en komplett leverantör av teknikkonsulttjänster och arkitektur, är en mycket stark partner i den gröna omställningen. Där har man sedan lång tid en tydlig hållbarhetsprofil, säger Martin Häller.

Martin Häller tillträder som kontorschef för Sweco Architects i Luleå i mitten på juli 2023. Han efterträder Daniel Rova som gått vidare till annan tjänst.

För mer information, kontakta:
Anna Kerr, regionchef Norr, Sweco Architects, anna.kerr@sweco.se, tfn 070-783 85 22
Sofie Sidoli, presschef Sweco Sverige, sofie.sidoli@sweco.se, tfn 010-484 50 20

Foto: Jimmy Burman