0 av 0 för ""

Patrik Thörnqvist

Publicerad: 2022-06-15

Patrik Thörnqvist ny Chief Digital Officer på Sweco Sverige

Nu ökar Sweco takten i digitaliseringsarbetet och anställer en ny Chief Digital Officer. Det blir ett ökat fokus på digitalisering av kärnverksamheten när Patrik Thörnqvist tillträder som CDO för Sweco Sverige.

– Digitaliseringen och automatiseringen medför enorma möjligheter och nu ökar vi takten i utvecklingen av smarta, digitala arbetssätt. Därför har vi rekryterat Patrik Thörnqvist som ny chef för vårt Digital Office, säger Ann-Louise Lökholm-Klasson, vd Sweco Sverige.

Patrik Thörnqvist har en bred bakgrund inom digitalisering och transformation, och kommer närmast från en roll inom Strategi och Affärsutveckling på DHL. Innan dess har han jobbat som managementkonsult inom transformation, som ansvarig för Digital Transformation Office på SAS och med liknande roller på Scandic Hotels. Han börjar på Sweco den 8 augusti.

– Det ska bli väldigt roligt att ta mig an rollen som CDO och bli en del av Swecos unika kultur, säger Patrik Thörnqvist. Här finns mycket kunskap, engagemang och kraft att driva förändring. Jag är övertygad om att vi har många nya hållbara och digitala möjligheter framför oss och jag är både peppad och ödmjuk inför uppgiften att ta den digitala resan vidare.