0 av 0 för ""

Sweco arrangerar hållbarhetsvecka i Helsingborg

Publicerad: 2022-05-27

Nu går startskottet för H22 City Expo i Helsingborg och Sweco inleder sin medverkan med en hållbarhetsvecka full av seminarier, workshops och panelsamtal. Vi träffade Sofia Safi, projektledare inom Swecos division Digital Services och en av arrangörerna, för att få veta mer.

Hej Sofia! Varför anordnar Sweco hållbarhetsvecka?

– Sweco har under flera år anordnat en hållbarhetsvecka i Malmö, där vi bjudit in våra kunder, samarbetspartners och egna medarbetare att få inspiration inom hållbarhetsområdet. I år arrangerar vi veckan i Helsingborg, i samband med H22 City Expo, och bjuder in till kunskapsutbyten och delning av erfarenheter av hur vi och våra kunder jobbar med alla möjliga olika hållbarhetsaspekter i uppdrag och innovativa projekt.

Varför ska man komma på veckan?

– Vill man låta sig inspireras och få mer kunskap om vad som händer inom hållbarhetsområdet är det ett ypperligt tillfälle att besöka oss. Dagarna erbjuder en härlig mix av personer med gedigen kunskap och erfarenhet inom olika spännande ämnen. Våra besökare kommer att kunna mingla, lyssna på inspirerande föreläsare och utbyta erfarenheter över närproducerad, klimatsmart mat och dryck!

Vilka riktar ni er till?

– Framförallt till våra kunder och samarbetspartners, men även till våra medarbetare. Vi välkomnar alla som jobbar med eller är intresserade av smart och hållbar utveckling av städer och samhällen.

Vad kommer vi att få ta del av?

– Programmet består av föreläsningar inom olika ämnen, panel- och runda bordssamtal. Det kommer bland annat att handla om hur vi kan bygga cirkulärt med hjälp av hållbarhetsdata, hur vi kan göra innovativa analyser för klimatberäkning och om hur vi kan skapa en stark, lokal marknad för återbruk. På plats finns talare som Henrik Frindberg, miljödirektör Helsingborgs stad, Elise Grosse, hållbarhetschef för Sweco Architects och Alastair Carruth, senior konsult inom cirkulär ekonomi på Sweco.

Vad hoppas ni på under veckan?

– Vi hoppas att alla som besöker oss får nya idéer och infallsvinklar till kommande uppdrag eller hållbarhetsprojekt, att man gör nya bekantskaper och öppnar upp för nya samarbetsmöjligheter. Vi vill att alla ska känna att de investerat sin tid i någonting som ger dem mervärde, att vi sår ett frö till fortsatt viktigt hållbarhetsarbete i framtiden.

Vad tycker du personligen ska bli roligast med att arrangera denna vecka?

– För mig är det här ett drömprojekt att vara involverad i. Jag älskar att arbeta med projekt, där jag verkligen brinner för själva syftet, som här är hållbarhet. Det känns väldigt motiverande och viktigt att kunna arbeta med någonting som ger värde för människor, samhällen och framtiden. Det är även otroligt givande att jobba med likasinnade ambitiösa kollegor som också brinner för ämnet och jobbar väldigt hårt för att hållbarhetsveckan i Helsingborg ska bli riktigt lyckad.

Hur hänger veckan ihop med H22?

– I år när Helsingborgs stad anordnar H22 kändes det självklart att flytta Swecos Hållbarhetsvecka till Helsingborg som ett av de olika evenemang och initiativ som Sweco arrangerar under H22. Många av våra ämnen vävs samman och vi ser att vi kan stärka varandra. H22 City Expo samarbetar också med många nationella och globala partners som funderar på hur vi ska kunna bygga våra städer smartare, bättre och mer hållbara.

Läs mer om Swecos hållbarhetsvecka i Helsingborg

För mer information, kontakta: Sofia Safi, sofia.safi@sweco.se