0 av 0 för ""

Diplom överräcks till Sweco

Publicerad: 2022-05-03

Sweco Sverige tilldelas SJ:s diplom för hållbart företagsresande

Varje år delar SJ ut diplom till företag och organisationer som arbetar målmedvetet mot ett hållbart företagsresande. I år tilldelades Sweco Sverige diplomet tillsammans med Atea Sverige med motiveringen att båda företagen drivit ett konsekvent arbete för att skapa långsiktiga beteendeförändringar för sina företagsresor samt att den största andelen av företagens resor sker med tåg, vilket bland annat leder till minskade koldioxidutsläpp. Vi tog en pratstund med Malin Wallström, miljöchef på Sweco Sverige, som i onsdags tog emot utmärkelsen av SJ.

Grattis till priset Malin! Varför är det viktigt för Sweco att arbeta för ett mer hållbart resande?

– Tack! Det känns riktigt bra att få det här kvittot på att vi är på rätt väg. Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och för oss är det viktigt att bidra på alla sätt vi kan, inte bara i våra kunduppdrag utan även inom vår egen verksamhet. Vi ska leva som vi lär och göra allt vi kan för att bidra till minskade utsläpp.

Vad innebär ett hållbart resande på Sweco?

– För oss är det angeläget att ha ett helhetsperspektiv på resande, det vill säga att ta hänsyn till både ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Det innebär att vi väger in även arbetsmiljö och sociala faktorer som trygghet, jämställdhet och balans mellan arbete och fritid i vårt resande. Vi jobbar utifrån vår resepolicy för att löpande uppnå förbättringar, till exempel genom att ersätta fossila transportmedel med fossilfria och att planera möten så att tider och platser ska göra det möjligt att resa med tåg eller andra kollektiva färdmedel.

Vad tycker du själv är det bästa med att resa med tåg?

– Förutom klimatvinsten är det bästa att tåget tar en direkt in till stadskärnan vilket ofta sparar mycket tid. Man har också större möjligheter att jobba på tåg jämfört med många andra transportmedel. När jag reser privat uppskattar jag att uppleva landskapet och få känslan av avståndet mellan platser.

På bilden från vänster: Magnus Nilsson och Malin Wallström, travel manager respektive miljöchef på Sweco Sverige AB, SJ:s vd Monica Lingegård, Maria Vuorelma, klimatansvarig på Atea Sverige AB.

För mer information, kontakta: Malin Wallström, miljöchef Sweco Sverige, malin.wallstrom@sweco.se