0 av 0 för ""

Ann-Louise Lökholm Klasson

Publicerad: 2022-01-20

Sweco toppar europeiskt jämställdhetsindex

Idag släppte European Women on Boards (EWOB) sitt jämställdhetsindex för 2021. Sweco rankas som nummer ett i Sverige och nummer sex på listan över 668 europeiska företag.

– Det är glädjande att Swecos jämställda organisation i Sverige och Europa uppmärksammas på nytt. Jämställdhet är något vi alltid strävar efter, för det är en viktig förutsättning när vi utformar framtidens hållbara städer och samhällen. En jämställd arbetsmiljö, som också är inkluderande och präglas av mångfald, är inspirerande och främjar innovation, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd på Sweco Sverige.

Det här är tredje året som EWOB, i samarbete med Kantar Public presenterar sin Gender Equality Index Report. Studien omfattar de europeiska STOXX 600-bolagens verkställande och beslutsfattande organ och utförs med stöd från EU-kommissionens program ”Rights, Equality and Citizenship”.

Studien visar att kvinnors representation i företagsledningarna i de europeiska bolagen fortsätter att ligga på en låg nivå. 84 företag av 668 nådde poängen 0.8 på EWOB:s Gender Diversity Index, när man räknat andelen kvinnor i ledning, kvinnor i styrelsen, kvinnor på verkställande nivå och kvinnor i kommittéer. Sweco ingår i denna grupp, vilket innebär att man uppnått jämställdhet på den högsta beslutsnivån, och benämns Best Practice Leader.

– Det finns mycket arbete kvar att göra när det gäller att uppnå jämställdhet i Europa och världen, och vi på Sweco vill gärna vara en del av den utvecklingen, både genom att gå före när det gäller vår egen organisation och kultur, men också genom att bidra med jämställdhetsperspektivet i våra uppdrag inom samhällsutveckling, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.