0 av 0 för ""

visionsbild Finnslätten, Västerås

Swecos vision för Finnslätten i Västerås vinner World in Property Award 2021

Publicerad: 2022-02-14

Visionen för Finnslätten som Swecos arkitekter utvecklat, tar hem det rikstäckande priset ”World in Property Award 2021”. I visionen spelar framtidens teknik, forskning och utveckling en viktig roll för att möta samhällets utmaningar och skapa flera stadsrum för Västerås invånare. Priset delades ut under årets Fastighetsgala i Stockholm tidigare i förra veckan.

Finnslätten som idag är ett utpräglat industriområde, ska enligt Swecos förslag utvecklas till stadsdel med skola, bostäder, lokal service, grönska och ett levande campusliv där gående bejakas. I visionen visar Sweco vägen för hur en regional och internationell mötesplats för framtidens teknikutveckling utvecklas samtidigt som produktion och logistik kvarstår i utkanten av området. Redan idag har flera världsledande bolag etablerat sig i stadsdelen.

– Vi är otroligt glada för uppmärksamheten och priset. Vi sätter stor vikt vid att bidra till att skapa en mötesplats för den moderna teknikutvecklingen och hållbara, välmående städer med människan i centrum, säger Johannes Tovatt, ansvarig arkitekt på Sweco.

Visionen för Finnslätten är resultatet av ett samarbete mellan Sweco, Västerås kommun och Kungsleden. Målet är att skapa en attraktiv mötesplats, där forskning, utveckling och produktion samverkar och erbjuder ett attraktivt, tryggt samhälle för invånarna.

World in Property Award är ett rikstäckande pris som delas ut till ett bolag eller ett projekt som gör eller kommer att göra, ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden.

För mer information kontakta:

Johannes Tovatt, ansvarig arkitekt, Sweco Architects, johannes.tovatt@sweco.se, tfn 070-641 98 25

Aron Swartz, uppdragsledande arkitekt, Sweco Architects, aron.swartz@sweco.se, tfn 070-609 27 16