0 av 0 för ""

Frank Graveus, ny divisionschef för Buildings, Sweco Foto: Håkan Sjöström

Publicerad: 2024-06-27

Frank Graveus ny chef för Sweco Sveriges division Buildings

Frank Graveus har utsetts till ny divisionschef för Sweco Sveriges konsulter med expertis inom byggnader och fastigheter. I divisionen samlas Swecos verksamhet inom byggkonstruktion, installation, projekt- och byggledning, skydd och säkerhet samt hållbar fastighetsutveckling med drygt 1 300 medarbetare i Sverige.

Frank Graveus kommer närmast från en roll som affärsenhetschef för Installation på Sweco och har innan dess varit regionchef, gruppchef och uppdragsledare i företaget.

– Just nu sker en viktig omställning inom bygg- och fastighetssektorn, där digitalisering och AI är kraftfulla verktyg för att möjliggöra snabbare kliv mot fossilfrihet. Swecos expertis är mer relevant än någonsin och med Frank får vi en affärsmässig och driven ledare som förstår de utmaningar och möjligheter som omställningen innebär. Han har förmågan att engagera sina medarbetare och ett starkt kundfokus som gör honom till rätt person att driva och utveckla verksamheten vidare, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare fortsätta utveckla Swecos affär inom byggnader och fastigheter. Vi lever i en spännande tid med hög förändringstakt. Våra kunder ställs nu inför nya behov kopplade till hållbarhet och säkerhet och många av lösningarna finns inom digitaliseringen. Jag ser fram emot att, tillsammans med kunderna, forma framtidens hållbara lösningar, där innovation och samverkan blir viktiga nycklar, säger Frank Graveus.

Frank Graveus kommer att ingå i Sweco Sveriges ledningsgrupp. Han tillträder sin nya roll den 19 augusti. Tomas Holmgren, nuvarande divisionschef, lämnar Sweco efter 13 år i koncernen.

– Jag vill tacka Tomas för ett mycket fint arbete med att utveckla verksamheten i division Buildings och för hans bidrag till utvecklingen i Sweco Sverige som helhet, till våra affärer och vår kultur. Jag önskar honom varmt lycka till, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.