0 av 0 för ""

Hej tech-tjej!

Vi behöver bli fler. Fler som vill vara med och rädda världen. Engagerade personer med olika bakgrund som genom kodning och systemutveckling bygger resilienta samhällen. Samhällen som ur alla tänkbara perspektiv – klimat, miljö, säkerhet, ekonomi, socialt – kan stå emot och klara av förändringar, återhämta sig och vidareutvecklas. Och det gör vi bättre genom mångfald.

En fot in

Under 2023 går vårt nya mentorprogram live där vi matchar branschledare på Sweco med nya talanger. Mentorprogrammet pågår under två terminer med uppstart augusti 2023 och avslut juni 2024, där mentorerna coachar sina adepter i deras framtida karriär – och bjuder in dem till sina nätverk. Mentorprogrammet riktar sig till dig som är tjej eller icke-binär, är student eller befinner dig tidigt i din karriär, och ser en framtid inom tech, digitalisering, IT, utveckling, innovation.

Låter det som något för dig? Vi har nu stängt årets ansökan, men skicka ett mejl till jessica.wedin@sweco.se om du vill få information om kommande initiativ.

Våra mentorer 2023

Christina Skogster Stange

Divisionschef Sweco Digital Services

”Jag ser fram emot att starta upp vårt mentorprogram, jag har stor erfarenhet av mentorskap och har sett vilken skillnad det kan göra, både för oss mentorer och de adepter som får möjlighet att delta. Som divisionschef har jag många kontaktytor och ett stort nätverk jag gärna bjuder in till.”

Liv Bryngelsson

Regionchef Göteborg + Digital Management, Sweco Digital Services

”Mentorskap är en viktig del i att stödja tjejer i att  ta steget ut i mer tekniska uppdrag i en ofta mansdominerad bransch. Jag har en ganska bred och udda bakgrund där jag förutom tech inom IT fått möjlighet att jobba med infrastruktur som tåg och spårväg som jag hoppas kan vara intressant och givande för den jag får möjlighet att vara mentor till.

Sofia Boström

Operativ chef (Norrköping), Sweco Digital Services

”Jag har jobbat som ledare inom samhällsutveckling och digitalisering i 15 år och brinner för ett coachande ledarskap och för att se människor växa. Att tillsammans med en adept utforska möjligheter till hens personliga utveckling i både stort och smått vore otroligt roligt”

Helena Eriksson

Regionchef Norr (Luleå), Sweco Digital Services

”När jag inte kör hjullastare eller spelar pingis är jag regionchef för Sweco Digital Services i norr. Norrland har verkligen en välförtjänt boom nu där massa nya roliga jobbmöjligheter dyker upp för att framtidssäkra samhället. Jag hoppas att jag och min adept kan utforska dessa karriärvägar tillsammans, jag har massor av tips och trix att dela med mig av.”

Daniela Sandell

Gruppchef i Stockholm för Systemutvecklare, Sweco Digital Services

När jag kom till Sweco visste jag att det var teknik jag ville syssla med – och människor. Jag får nu bygga upp en helt ny grupp med systemutvecklare. Kombinera teknisk kompetens med människor, precis som jag ville. Jag ser fram emot att guida och peppa nästa generations stjärnor till att våga satsa på sig själva och teknik och därför ser jag fram emot att bli (kanske just din!?) mentor

Sara Jonasson

Gruppchef i Karlstad, Sweco Digital Services

”Under hela mitt yrkesliv har jag sett vilken magi tech skapar för en positiv samhällsutveckling, vilket värde digitalisering ger. Jag har lärt mig mycket under den tid jag jobbat och även om resan varit mödan värd har den tagit många riktigt krokiga vägar. Nu hoppas jag att genom min erfarenhet kunna vara ett bra stöd för någon i starten på arbetslivet. Jag ser verkligen fram emot att dela med mig till en framtida adept.”

Emmy Axelsson

Gruppchef i Malmö, Sweco Digital Services

”Möjligheterna är många för tjejer inom tech, men det finns även utmaningar såklart. Att bana väg för kvinnor är viktigt för mig och jag är ständigt på jakt efter fler insikter om både mig själv och mina medmänniskor. Jag ser fram emot en adept som brinner för självutveckling och teknikens roll i det hållbara samhället.”

Katarina Ryberg

Senior strateg, Sweco Digital Services

”Jag är en erfaren ledare, rådgivare och en nyfiken doer med en passion för människor, teknik, innovation och affärsutveckling. Jag ser fram emot att möta en adept med liknande intressen för coachning och vägledning framåt.”

Caroline Jansson

Gruppchef i Sundsvall, Sweco Digital Services

”Jag brinner för utveckling och lärande, och tillsammans i ett mentorskap kan vi lära och utveckla varandra i våra samtal. Jag har stor erfarenhet som ledare inom områdena IT och digitalisering samt kunskaper i ämnen som ledarskap och medarbetarskap vilket jag hoppas kan hjälpa dig i din resa framåt. Jag ser fram emot våra dialoger. ”

  • Sweco hamnar högt på listorna när jämställda arbetsgivare utses och hos oss finns många kvinnliga förebilder att inspireras av. Lyssna gärna på avsnittet av VD-podden där Sweco Groups VD Åsa Bergman gästade för ett personligt samtal om vad som fört henne dit hon är idag och hennes syn på ledarskap.  Du kan lyssna på avsnittet här.