0 av 0 för ""

Ta del av våra experters tankar om vad som är på gång inom ämnet – våra framtida smarta och hållbara städer och samhällen

Att beskriva smarta städer och samhällen med bara ett par ord eller ett par meningar ger ofta en begränsad bild. De riktigt smarta lösningarna för framtidens städer och samhällen kan vara allt från en smart lyktstolpe till en region som med hjälp av ny teknik och data fördelar resursanvändning på ett klokt sätt över flera mindre samhällen. En sak vet vi, och det är att vi behöver ha samtliga discipliner med när vi planera och utformar framtidens smarta och hållbara städer, det är när vi arbetar tillsammans som vi är innovativa och nytänkande.

 

Trygga och inkluderande städer

I framtidens smarta och hållbara städer och samhällen spelar tekniken en stor roll. Vår expert Jenny Carlstedt berättar om utmaningen med att utforma städernas plattformar klokt för att skapa trygga och inkluderande städer och samhällen.

Framtidens smarta industrier

Industrin står mitt i en kulturförändring. Vad ska man tänka på när man utvecklar framtidens smarta industrier? Våra experter inom smart industri Fredrik Björk och Maria Ahlberg berättar mer.

 

Fredrik och Maria pratar

Kan vatten vara smart?

Ja, absolut! Lyssna på vår vatten- och miljöexpert Arvid Nelehag som berättar om framtidens smarta och hållbara lösningar.

Arvid Nelehag närbild

Kan vi nyttja lyktstolpar smartare?

Jobbar du med lyktstolpar? Hur kan vi nyttja dem smartare? Magnus Lindén, energiexpert på Sweco, ger oss sina tankar kring ämnet.

Magnus Lindén närbild

Hur planerar vi för framtiden smarta och hållbara städer?

Hur planerar vi för framtidens smarta och hållbara städer? Lyssna på Elise Grosse, hållbarhetschef för Swecos bygg- och fastighetssegment, som delar med sig av sina bästa lösningar.

 

Elise Grosse pratar

Återanvändning av överskottsenergi

Arbetar du med energifrågor? Vill veta mer om hur vi skulle kunna återanvända all överskottsenergi som vi släpper ut? Swecos energiexpert Magnus Lindén berättar hur vi gör det möjligt!

Magnus gestikulerar

Smart och hållbar infrastruktur

Vill du veta mer om utvecklingen av smart och hållbar infrastruktur? Våra infrastrukturspecialister Elisabet Spross och Per Norrbin berättar mer

Elisabet och Per pratar

Vill du veta mer om Våra experter?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.