0 av 0 för ""

Vätgas

Vätgas en nyckel i den gröna omställningen

EU ser vätgas som en nyckel till att lyckas med den gröna omställningen och nå klimatmålen. Sedan EU presenterade sin vätgasstrategi i juli 2020 ser vi en starkt ökande trend hos nuvarande och potentiella kunder att implementera vätgas eller analysera vad vätgas skulle kunna innebära för dem. Vätgas kan användas överallt där det behövs el. Därmed kan vätgas vara aktuellt i nästan alla av samhällets olika delar. Vi på Sweco har gedigen erfarenhet inom vätgasområdet och erbjuder våra kunder tjänster inom produktion, distribution, lagring och användning inom sektorerna transport, energi, industri, fastighet och areella näringar.

Internationellt nätverk inom vätgas skapar värde för dig som kund

Swecos internationella vätgasnätverk omfattar hundratals konsulter ​och våra tjänster riktar sig till er som behöver hjälp inom bland annat:

  • Energisystemanalys
  • Investeringsanalys, Due Diligence och bidragsfinansiering.
  • Affärsutveckling och marknadsanalys, inklusive policyfrågor.
  • Förstudier och projektering inom vätgasens hela värdekedja, inklusive elförsörjning, tillstånd och säkerhetsfrågor.

Vi hjälper ett brett spektrum av kunder i många olika länder. Våra kunder inkluderar allt från myndigheter och stora industribolag till energibolag. Det kan också vara mindre företag som producerar vätgastankstationer och även hela grupper av aktörer, som alla fordras, för att skapa den värdekedja som behövs för att förverkliga introduktionen av vätgas på en plats eller i ett projekt.

Vi bevakar området vätgas och hjälper er att utveckla er affär

  • Sweco har stor marknadsnärvaro och erbjuder en bred och djup kompetensen inom vätgas. Vi är med och utvecklar marknaden med fler än 100 engagerade konsulter inom vätgasområdet. Vi har utfört över hundratals projekt inom området och arbetar i ”glokala” team med experter som vi sätter ihop utifrån våra kunders utmaningar.
  • Genom stöd från Sweco, oavsett om det gäller några timmars rådgivning eller projektering av hela anläggningar, så får ni tillgång till vår samlade expertis och erfarenhet.
  • Vi kan guida er genom de vägval som uppstår under vätgasresans gång, samt när det gäller att skapa nya affärskonstellationer.

Med spjutspetskompetens och bred marknadsnärvaro hjälper vi dig som kund att bevaka både vad som händer på vätgasområdet och en tänkbar utveckling för produkter och tjänster. Vill du veta mer om vad vätgas skulle kunna innebära för just dig och din verksamhet? Hör av dig till oss.

Sveriges vätgasstrategi

Sweco har på uppdrag åt Energimyndigheten skapat ett underlagsmaterial för deras regeringsuppdrag med Sveriges vätgasstrategi. Swecos uppgift var att peka på hinder för introduktionen av vätgas, ammoniak och elektrobränslen i det svenska energisystemet samt att föreslå åtgärder. Vi analyserade organisatoriska, ekonomiska, tekniska, regulatoriska och kunskapsmässiga hinder längs hela värdekedjan från produktion till distribution, lagring och användning.

Ta del av rapporten här. 

Vill du veta mer om Vätgas?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.