0 av 0 för ""

Vattenkraft

Vattenkraften spelar en viktig roll genom sin förmåga att kunna styra när produktion av el ska ske. Swecos konsulter har lång internationell erfarenhet och hanterar samtliga delar av vattenkraften.

Lång internationell erfarenhet inom vattenkraft

Sweco har arbetat internationellt med vattenkraft i mer än 100 år. Våra konsulter har projekterat de flesta av Sveriges otaliga anläggningar för vattenkraft och arbetar kontinuerligt med underhålls- och förnyelseåtgärder. Sweco kombinerar världsledande expertis med en svårslagen bredd och vi tar oss an stora och små uppdrag med samma höga engagemang.

Kompetens kring vattenkraftens hållbarhetsfrågor

Sweco satsar sedan många år på utveckling av kompetens och tjänster kring vattenkraftens hållbarhetsfrågor. Vid förnyelser av kraftstationens elektriska och mekaniska utrustningar ligger fokus på långsiktig hållbarhet. Älvarnas och vattendragens ekologiska status och möjligheten för fisk att vandra har också blivit en naturlig del av många projekt. Vi ser att miljöfrågorna kommer att få än större utrymme i framtiden, bland annat till följd av förväntad ny lagstiftning.

Swecos konsulter hanterar samtliga delar av vattenkraften

Våra konsulter hanterar samtliga delar av vattenkraften, från vattendraget och dammen till kraftstationen med turbin, generator och kontrollutrustning. Vi hjälper också till med att optimera anläggningens drift och produktionsplaner samt geotekniska undersökningar, mätuppdrag och miljöutredningar.

 

Vill du veta mer om Vattenkraft?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.