Swecos Hugopris För innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling

Hugopriset är Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. Priset delas ut i tre kategorier: Årets innovatör, Årets student och Årets inspiratör.

Om Hugopriset

Årets student

För examensarbete med hög akademisk kvalitet som har praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling inom något av följande områden:

  • utvecklande av innovativ energiteknik
  • systemanalyser som identifierar områden med stor och kostnadseffektiv potential att reducera växthusgaser
  • nytänkande inom energi och hållbar utveckling med stor bäring på att bromsa klimatförändringar

Läs mer om nomineringen av Årets student 2017

Årets innovatör

Priset delas ut till en person eller en verksamhet för en innovation – exempelvis en produkt, lösning eller tjänst – som har potential att bidra till en hållbar samhällsutveckling på ett resurseffektivt sätt. 

Läs mer om nomineringen av Årets innovatör 2017

Årets inspiratör

Utdelas till en person som med idéer eller gärningar inspirerat andra till att bidra i arbetet för hållbar samhällsutveckling. Årets inspiratör utses direkt av juryn.

Juryn

Juryn bedömer bidragens potential att främja en hållbar samhällsutveckling ur ett brett perspektiv. Idéerna eller innovationerna som belönas med Hugopriset i kategorierna Årets inspiratör eller Årets innovatör behöver inte vara beprövade utan fokus ligger på att de ska vara nytänkande, inspirerande och innovativa. I kategorin Årets student tittar juryn på att bidraget har en praktisk relevans för en hållbar samhällsutveckling.

Läs mer om juryn

Peter Örn, Anders Hellberg, Louise Trygg, Anna Yman, Andreas Gyllenhammar, Anna Joelsson

Swecos inspirationsdag

Hugopriset delas ut på Swecos årliga inspirationsdag. Förutom ära, blommor och diplom belönas Årets inspiratör och Årets innovatör med en förgylld skulptur av Hugo Theorells ventil. Årets student får ett stipendium på 25 000 kronor för att delta vid en nationell eller internationell konferens.

Läs mer om Swecos inspirationsdag 2016

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.