0 av 0 för ""

Emma Ekdahl, Elin Westerbreg, Frida Eriksson, Asal Mohsenchian

Från vänster: Emma Ekdahl, Elin Westerberg, Frida Eriksson, Asal Mohsenchian

Publicerad: 2023-10-25

Förebilder inom jämställdhet – de är nominerade till Årets kraftkvinna

Priset Årets Kraftkvinna tilldelas årligen en kvinna i energisektorn som driver jämställdhetsarbetet framåt för att attrahera fler kvinnor till energibranschen. Frida Eriksson, Asal Mohsenchian, Elin Westerberg och Emma Ekdahl från Sweco är nominerade!

Hej Emma! Du är projektledare inom Kraft & värme och en av de nominerade. Hur är det att jobba som kraftkvinna på Sweco?

– Sweco är ett väldigt bra ställe att arbeta på, du kan på ett enkelt och naturligt sätt vara dig själv och jobba med det du brinner för. Jämställdhet är en självklar värdering i verksamheten hos oss.

Varför finns det så många kraftkvinnor just på Sweco?

– Jämställdhet har varit i fokus länge på Sweco, och inom flera områden har vi nog större andel kvinnor hos oss än i motsvarande roller på andra företag. Sedan tycker jag att det är en bra miljö att arbeta i som teknikintresserad kvinna. Det är rätt plats för den som brinner för sitt teknikområde och gärna vill arbeta på ett företag som har tydlig ryggrad i viktiga frågor som jämställdhet och hållbarhet.

Vad är det som driver dig?

– Mina drivkrafter är nyfikenhet, en konstant strävan efter att lära mig mer och göra nya och större saker. Jag älskar att få blanda stora övergripande frågor med att nörda ner mig fullständigt inom mitt teknikområde.

Hur arbetar du med jämställdhet?

– När det gäller jämställdhet tycker jag att det är mycket viktigare att ”walk the talk” än att snacka en massa. I projekt där jag kan styra bemanningen brukar jag sikta på att få till en så blandad projektorganisation som möjligt, både avseende könsfördelning men även spridning i åldrar, bakgrund och erfarenheter. Det blir bäst så!

Vilka är era drivkrafter?

Stort grattis Frida, Asal och Elin till nomineringen! Vad är det som driver er i ert yrkesliv?

  • Som uppdragsledare är en av mina superkrafter att jag alltid försöker hitta sätt att utveckla och stärka teamet och fram för allt vår kommunikation. Jag brinner för att förbättra våra processer, se till att alla mår bra och att vi har kul på den väg som projekten bjuder oss på. Att se mina kollegor i teamet växa och utvecklas är fantastiskt!
    – Frida Eriksson, elkraftsingenjör

  • Jag drivs av att sträva efter ständiga förbättringar och att skapa värde för min omgivning, genom att jobba med nyfikna människor som brinner för teknik, utveckling och värdeskapande. Jag har ett genuint intresse för att se potentialen hos människor och organisationer för att tillsammans uppnå stora framgångar och i slutändan skapa en bättre värld för alla.
    – Asal Mohsenchian, gruppchef termisk energi

  • Min drivkraft är att medverka för ökad jämställdhet. Det är viktigt att vi syns och att vi hjälps åt att sprida ordet så att fler kvinnor vill arbeta inom branschen och söker sig hit. Genom förebilder och att fånga intresset hos unga redan i grundskolan, kan vi öka medvetenheten och jämställdheten inom branschen.
    – Elin Westerberg, energiingenjör