0 av 0 för ""

Universitetsholmen får två nya restauranger

I dag slår portarna upp till restaurangerna The Fish & Chip Shop och The Black Ox på Universitetsholmen i Malmö. Det är arkitekter på Sweco som står bakom inredningskonceptet för de båda restaurangerna.

Ute på Universitetsholmen invigs idag The Black Ox och The Fish & Chip Shop. Den sistnämnda är den första snabbmatsrestaurangen i Malmö som är inriktad på just fish and chips. Här har Swecos arkitekter valt att skapa en atmosfär där maten och råvaran står i fokus. Miljön är avskalad och anspelar till havet och fiskeriverksamheten i form av rufft trä, kakel och stål.

Inredningskonceptet för The Black Ox är däremot inspirerad av 1920-talets lyx och elegans, art deco och de influenser som påverkade människorna då. Restaurangen är uppdelad i olika zoner där Sweco har skapat miljöer utifrån fiktiva resor, så som Moulin Rouge, Venedig, Orienten eller Egypten.

– I så stor utsträckning som möjligt har vi använt naturmaterial och arbetat för att det ska bli så lite materialspill som möjligt vid produktionen. Då projekten inte haft någon projektledare har det inneburit att vi fått lösa mycket på plats. Tack vara bra och nära relation med kunden och möbelsnickaren har det mesta gått att lösa, säger Josefin Klein, ansvarig arkitekt på Sweco i Malmö.  

För mer information, kontakta:

Josefin Klein, ansvarig arkitekt, 040-375340, josefin.klein@sweco.se

Jenny Stefanec, medverkande arkitekt, 040-167076, jenny.stefanec@sweco.se