0 av 0 för ""

Foto: Medins

Publicerad: 2023-09-26

Sweco förvärvar Medins och blir marknadsledande rådgivare inom vattenmiljö i Sverige

Sweco har idag tecknat avtal om att förvärva Medins Havs och Vattenkonsulter AB som är specialiserade på undersökningar i vattendrag, sjöar och hav. Rådgivning inom vattenmiljöfrågor är en nyckelkompetens i den gröna omställningen och efterfrågas av allt fler kunder. Med detta förvärv blir Sweco det ledande konsultbolaget inom vattenmiljö i Sverige, med nära 100 experter.

Sweco har i Sverige i dagsläget ett 60-tal konsulter verksamma som rådgivare i kundprojekt inom vattenmiljö. Medins är en av landets ledande specialister med spetskompetens inom utredningar i vattenmiljöer.

– Rådgivning inom vattenmiljöfrågor efterfrågas i allt högre utsträckning av både privata och offentliga kunder inom exempelvis havsbaserad vindkraft, hamnar, industri, gruvor, vatten och avloppsrening och transportinfrastruktur. Vi välkomnar nu 35 nya kollegor vars expertis kommer att bli en viktig del i Swecos helhetserbjudande och ser fram emot att tillsammans stötta kunder inom hållbar samhällsutveckling, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Sweco har ett starkt erbjudande och med Medins djupa kunskap och långa erfarenhet inom vattenmiljö kommer vi komplettera varandra. Genom en kombination av bredd och spets kan vi erbjuda en unik helhetssyn som skapar möjligheter för både kunder och medarbetare, säger Olof Nilsson, vd för Medins Havs och Vattenkonsulter.

Medins har en årlig omsättning på cirka 36 MSEK och har runt 35 vattenmiljöexperter, varav flera är bland de främsta i Sverige inom respektive nisch. Detta är Sweco-koncernens tionde förvärv under 2023 och i linje med förvärvsstrategin att växa verksamheten genom att lägga till nyckelkompetens som kompletterar koncernens 21 000 experter.

Om Medins Havs och Vattenkonsulter AB

Medins grundades 1988 med huvudkontor i Mölnlycke. Företaget har spetskompetens inom både marinbiologi (saltvatten) och limnologi (sötvatten) och utför uppdrag i hela landet för kunder inom privat och offentlig sektor. Medins arbetar med undersökningar av biologi, sediment, marinarkeologi, undervattensljud, sjömätning, undervattensfilmning, sonarkarteringar, biologiska laboratorieanalyser och andra inventeringar i vattendrag, sjöar och hav.

Från och med 1 mars 2024 är Medins en integrerad del av Sweco och du hittar vårt erbjudande inom  vattenmiljö här.

Vill ni komma i kontakt med oss?

Vill ni komma i kontakt med oss?

De tjänster vi erbjöd på Medins finns fortfarande kvar nu när vi är en del av Sweco. Varmt välkommen att kontakta oss:

Dykare i dykarutrusning fotograferad under vattnet.