0 av 0 för ""

Sista ansökningsdatum

2021-08-08

Verksamhetsområde

IT för samhällsutveckling

Region

Skåne län

BIM- och Informationssamordnare till Malmö

Swecos konsulter inom IT för samhällsutveckling arbetar med att strukturera, analysera och presentera stora mängder information på ett överskådligt sätt, ofta med geografin som hjälp. Bland dina framtida kollegor finner du BIM-experter, digitaliseringsledare, data- och informationssamordnare, geodataexperter, FME-experter och systemutvecklare.

Varför jobba hos oss?

Hos Sweco finns kompetensen att bygga smarta lösningar för samhällen och städer. Som konsult inom IT för samhällsutveckling kombinerar vi vår kompetens, inom IT och digitalisering, med övriga Swecos kunskap om samhällsutveckling. I samarbetet skapar vi smarta och hållbara framtida samhällen som fortfarande har medborgarens behov och välbefinnande i centrum.

Vi söker en ny medarbetare som känner sig redo att ta sig an rollen som BIM-samordnare. En roll som ställer höga krav på driv, självständighet och struktur. Du är nyfiken och triggas av att inte alltid på förhand veta hur en arbetsuppgift skall lösas. Genom din förmåga att bygga relationer känner du dig bekväm att samarbeta med såväl beställare, projektdeltagare och internt på Sweco. Du tar gärna initiativ till att lägga fram egna förslag och agera inom områden där du ser förbättringspotential.

Som nyckelperson i våra projekt sätter du standarder och rutiner, skapar mallar, utbildar och kontrollerar att standarder och rutiner följs. Du drivs av att få helheten att fungera och att hela tiden bli lite vassare.

Om du känner igen dig i detta så erbjuder vi en plats i ett engagerat team som drivs av att ta sig an utmaningar kopplat till digital informationshantering i bygg- och anläggningsprojekt.

Vi har långsiktighet och kvalitet som målsättning. Därför jobbar vi i hela byggprocessen, från tidiga skeden hela vägen till överlämning och rådgivning inom förvaltning.

Hos oss finns utrymme till utveckling, fördjupning och specialisering inom kunskapsområdet. Genom vår kreativitet och breda kompetens ger samarbetsförmåga oss styrka. På Sweco är samarbete inte bara lärorikt och roligt, det gör oss också effektivare i projekt och att vi hittar smartare lösningar för framtidens hållbara samhällen.

Din framtida roll

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Kravställning objektorienterad information i BIM-modeller samt för fastighets- och anläggningsinformation
 • Nära samverkan med beställare och projektledare i bygg- och anläggningsprojekt
 • Medverka till att arbetssätt, rutiner, instruktioner, metodbeskrivningar, mallar och verktyg utarbetas samt vägleder projektorganisationen i användningen av dessa
 • Granska och kvalitetssäkra underlag och leveranser
 • Säkerställa effektiv dokumentationshanteringen genom rådgivning kring kravställning och informationshantering för projektledning
 • Hålla utbildningar, utveckla metoder och strategier inom kunskapsområdet BIM
 • Informations- och 3D-modellering samt visualisering av data

Dina erfarenheter 

Vi söker dig med åtminstone 3–5 års erfarenhet av BIM-samordning eller som projekterande byggingenjör.

Vi ser att du:

 • är högskoleingenjör eller har motsvarande erfarenhet/utbildning från byggbranschen
 • kan byggprocessen och dess olika steg och tillhörande arbetssätt
 • erfarenhet av att ha arbetat i digitala samarbetsytor, så som t.ex. Interaxo och Projectplace
 • har goda kunskaper om 3D-modellering och användning av CAD/BIM-verktyg, t.ex. AutoCAD Architecture/MEP och/eller Revit
 • hanterar digitala verktyg för samordning och kvalitetssäkring, t.ex. Navisworks, Solibri och/eller Bluebeam
 • har utbildningserfarenhet då vi lägger stor vikt på förmåga att pedagogiskt förklara och utbilda inom BIM (meriterande)
 • har kunskap om förvaltning i privat och/eller offentlig sektor (meriterande)
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Vem är du? 

Det viktigaste är inte vad du har gjort utan vem du är. Vi tänker oss att du är kommunikativ och nyfiken. Du är öppen och entusiastisk, och du driver saker från idé till målgång – du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt. 

Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsfomuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan!

å Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Kontakta oss

Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta 

Uppdragsledare, konsult BIM- och informationssamordning, Patrick Hedetoft, 070 744 72 44, patrick.hedetoft@sweco.se

Gruppchef, Johan Sigfrid, 073 4128295, johan.sigfrid@sweco.se

Vill du vara med och forma framtiden?
Då ser vi fram emot din ansökan!