Arknat Höga kusten

Tillsammans med organisationen FriluftsByn har Swecos arkitekter initierat arkitekturfestivalen Arknat i Höga Kusten. Syftet är att förena arkitektur med natur och låta arkitektstudenter designa och skapa vindskydd i trä.

Fakta

Uppdrag: Arknat

Plats: Höga Kusten

År: 2017-

Arrangör: Sweco och FriluftsByn

Uppdrag

För att öka förståelsen och förstärka kombinationen mellan arkitektur och natur har Sweco och organisationen FriluftsByn initierat arkitekturfestivalen Arknat vid Höga Kusten. Höga Kusten är ett av världsarven och ett populärt turistmål, där Arknat är ett sätt att skapa nya plattformar för att utveckla den lokala turismen på hållbara grunder.

I Arknat deltar arkitektstudenter från hela Norden som tillsammans under två veckor designar och tillverkar vindskydd i trä. I kombination med föreläsningar och handledning får studenterna praktisk kunskap i träbyggnation och förståelse för materialets egenskaper.

Arknat har ägt rum under sommaren 2017 och 2018 och har totalt resulterat i sex vackra och unika vindskydd, fria för allmänheten att besöka och nyttja.

Läs mer om Arknat 

Läs även mer om projektet på den internationella arkitekturbloggen ArchDaily. 

Läs tidigare nyheter om projektet:

The Tree Cube, Körning

Komponerar, Näske

A Maze Thing, Åsberget

Forest Cradle, Skuleberget

Over the Edge, Kulberget

Motte, Hålviken

TSO-Arknat_2019-0476.jpgStrandad

TSO-Arknat_2019-0621.jpgHe

Off-Centred.JPGOff-Centred

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.