0 av 0 för ""

Verksamhetsutveckling och förändringsledning IT

Agil förändringsledning och verksamhetsutveckling IT

Står ni inför utmaningen att förnya era befintliga IT-tjänster, IT-stödet eller behöver göra en mer omfattande digital omställning i verksamheten? Våra lednings- och verksamhetsutvecklare kan stötta er organisation under hela processen.

Allt fler myndigheter och företag inser nu möjligheterna med en agil ansats i sin verksamhetsutveckling och idag är metoden en central del av en organisations strategiska och taktiska styrning. Swecos konsulter kan med utgångspunkt i väl fungerande principer och ramverk för agil verksamhetsutveckling facilitera en förändring av er organisation, som ökar förmågan att bygga framgång i den digital eran.

Värdeskapande faktorer med agil verksamhetsutveckling

Det som gör lean/agil förändringsledning värdeskapande är metodens förmåga att kombinera bottom-up-perspektiv med top-down. Vi kan både motivera kunskapsmedarbetare att ta sitt mest kreativa beteende till jobbet, samtidigt som vi förbättrar vår förmåga att styra med strategiska teman. Den hjälper oss även att ta steg bort från 12-månadershjulets begränsande perspektiv, som i praktiken skapar upp till 2 års ledtid på nya initiativ. Metoden införlivar också förändringsledning som en integrerad del i vardagen i den lean/agila infrastrukturen som vi tillsammans skapar, där linjeorganisationen är en del.

De tre vanligaste inrapporterade mervärdena med agila arbetssätt är

  1. Ökar förmågan till snabb omprioritering
  2.  Transparens och visualisering av insatser
  3. Linjering mellan verksamhet och IT

Swecos konsulter kan hjälpa er med:

  • Införande av Agil/Lean portföljstyrning
  • Lean/Agil förändringsledning med utgångspunkt i SAFe 4.6 och 5.0
  • Agil Coachning och facilitering av Agila Team/Tåg
  • Coachning och utbildning av Produktägare
  • Utbildning i Agil/Lean metoder, som SAFe med flera.

Vill du veta mer om Verksamhetsutveckling och förändringsledning IT?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.