0 av 0 för ""

IT-arkitektur

IT-arkitektur för en framgångsrik digital omställning

Tillsammans med er organisation hjälper Swecos IT-arkitekter er med de utmaningar som uppstår i samband med en digital omställning. Med förståelse för er bransch, era behov och era förutsättningar, utformar vi en strategi som tar er mot uppsatta mål och en ändamålsenlig IT-arkitektur. Swecos bredd gör att vi kan erbjuda både expertis inom branschområdet samt djupt tekniskt kunnande med IT-arkitekter som realiserar era lösningar.

Skapa värde genom träffsäker informationsarkitektur

Swecos konsulter kan hjälpa er att minska ert leverantörsberoende, effektivisera era processer, förstå era användare och ta vara på information från era processer som idag går förlorad. Genom att arbeta med hållbar IT-förvaltning kan många hinder röjas idag och i framtiden. Vi stöttar er i arbetet med att dra nytta av information och skapa värde i verksamheten genom informationsstrategi och träffsäker informationsarkitektur. En utmaning för många verksamheter är data som befinner sig i silos. Vi hjälper er att bryta ner silos inom data, system och processer och ge insikter om verksamheten som leder till harmoniserade informationssystem som genererar nytta.

Flexibel IT-arkitektur som skapar konkurrenskraft

Genom att ta kontroll över ert IT-landskap och hänga med i den digitala utvecklingen blir ni konkurrenskraftiga och kan leverera tjänster och produkter era användare vill ha och behöver. Vi hjälper er att skapa ett flexibelt, modulariserat IT-landskap där leverantörer och tjänster kan bytas ut och nya kan tillkomma.

Vi hjälper verksamheter som:

 1. Behöver hänga med i digitaliseringen men saknar en strategi
 2. Vill accelerera sin digitalisering
 3. Har en utmaning i hur man ska få ut värde av digitala verktyg och processer
 4. Vill skapa obrutna informationsflöden för att främja kvalitet och effektivitet

Inom IT-struktur erbjuder vi er hjälp med:

 • Digital strategi och lösningar
 • Insikter med hjälp av genomtänkt dataarkitektur
 • Att jobba mer hållbart med IT-förvaltning
 • Stöd att bli erfarna IT-beställare
 • Kravställning och verksamhetsarkitektur
 • Att tolka legala krav till systemkrav
 • Riktlinjer inom organisationen att förhålla sig till i lösningen

Sweco har kunskap och certifierade arkitekter inom olika arkitekturella ramverk som TOGAF och IASA och jobbar bland annat med IoT, digitala tvillingar, BIM, 3D, event streaming, big data, data architecture, API architecture, data platforms, cloud architecture och cloud solutions.

Vill du veta mer om IT-arkitektur?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.