0 av 0 för ""

Industriutsläpp

Sweco har expertis när det gäller IED, BAT och BREF och erbjuder rådgivning om hur kraven på bästa teknik ska tolkas och tillämpas för olika anläggningar.

Industriutsläppsdirektivet (IED): miljökrav på verksamheter

Industriutsläppsdirektivet (IED) innebär bland annat att de verksamheter som omfattas behöver tillämpa bästa tillgängliga teknik (BAT), samt krav på att redovisa utsläpp av föroreningar. I Sverige berörs cirka 1 300 anläggningar i ett 30-tal branscher av industriutsläppsdirektivet (IED). 

Vi erbjuder expertis inom IED, BAT och BREF

Sweco har expertis när det gäller IED, BAT och BREF. Vi erbjuder rådgivning om hur kraven på bästa teknik ska tolkas och tillämpas för olika anläggningar, liksom om vilka åtgärder som behöver genomföras för att kraven ska uppfyllas, till exempel GAP-analyser. Swecos experter har även erfarenhet av att arbeta på EU-nivå med BREF-dokument och BAT-slutsatser, samt av att ta fram vägledning om hur kraven ska tolkas för olika branscher i Sverige.  

Exempel på branscher vi har erfarenhet av är pappers- och massaindustri, gruv, järn- och stålindustri, avfalls- och energianläggningar samt kemisk industri.

Coulmn block – This block is empty

Vill du veta mer om IED, BAT och BREF?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.