0 av 0 för ""

Energimarknad och strategi

Rådgivande inom energimarknad och strategi

Övergången till en energisektor med minskade koldioxidutsläpp innebär stora förändringar för energimarknaden. Omfattande investeringar krävs och Sweco ger råd till energiföretag, energikunder, investerare, myndigheter och internationella organisationer.

Analys och utveckling av lokala och globala energimarknader och energistrategier

Energimarknaden befinner sig i skärningspunkten mellan ekonomi, politik och teknik. Det kräver både kunskap om detaljer och förmåga att fånga de många delarna till en helhet. Genom åren har Sweco byggt upp bred expertis på el, bränslen och fjärrvärme när det gäller analys och utveckling av nationella och internationella energistrategier. Vi bevakar elmarknaden kontinuerligt och den politiska utvecklingen inom energi- och klimatfrågor.

Våra experter hjälper kunder med utveckling av scenarier, prisprognoser och marknadsrapporter. I marknadsanalysen använder vi vår europeiska kraftmarknadsmodell Apollo, som också är tillgänglig för licensiering. Vi ger även råd till kunder kring hantering av energikontrakt och vid upphandling av energi. Allt eftersom mer data blir tillgänglig har vi byggt upp en erfarenhet av att använda stora volymer data och omvandla detta till affärsmöjligheter och värdeskapande i energiföretagen.

Många regioner, städer och företag runt om i världen vill också profilera sig som föregångare på miljöområdet. Även EU-direktiv och nationell lagstiftning har skapat ett behov av stöd för att motsvara dessa förväntningar. Vi finns vid kundernas sida i detta utvecklingsarbete och hjälper dem att anpassa sina affärsmodeller och strategier.

Läs mer om swecos erbjudande inom vatten, energi och industri.

Vill du veta mer om Energimarknad och strategi?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.