0 av 0 för ""

Stenpiren Resecentrum i Göteborg har utsätts till Årets Stadsbyggnadsprojekt. Foto: Nils-Olof Sjödén

Stenpiren Resecentrum i Göteborg erhåller pris som Årets Stadsbyggnadsprojekt

Priset som delas ut av föreningen Sveriges Stadsbyggare, går i år till Swecos projekt Stenpiren Resecentrum i Göteborg. Resecentrumet har fått stor uppmärksamhet sedan det blev färdigställt och har erhållit flera utmärkelser.

– Att Stenpiren resecentrum tilldelas ännu en nationell utmärkelse, understryker naturligtvis inte bara projektets betydelse för Göteborgs fortsatta utveckling utmed Göta Älv, utan även slutresultatet och hur det är genomfört. Fantastiskt roligt för alla som varit delaktiga i detta komplexa stadsbyggnadsprojekt, säger Henrik Fogelklou, ansvarig landskapsarkitekt, Sweco.

Sveriges Stadsbyggare vill genom utmärkelsen uppmärksamma goda stadsbyggnadsprojekt och insatser utöver det vanliga runt om i Sverige.

Juryns motivering lyder:

Visionen har varit att skapa en ny spännande mötesplats vid älven. Projektet Stenpiren Resecentrum som genomförts med hög kvalité och nytänkande har skapat ett attraktivt område med kontakt med vattnet som givit göteborgarna en intressant mötesplats med omstigningspunkt mellan buss, spårvagn och de färjor som korsar Göta älv. Styrelsen för Föreningen Sveriges Stadsbyggare har därför utsett projektet Stenpiren Resecentrum i Göteborg till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2018.

Stenpiren resecentrum är ett projekt där flera discipliner från Sweco varit involverade, såväl projektledare, arkitekter, landskapsarkitekter som miljökonsulter och specialister på infrastruktur och installationsteknik.

2017 erhöll Stenpiren resecentrum Sienapriset av Sveriges Arkitekter.

För mer information, kontakta:

Henrik Fogelklou, arkitekt/landskapsarkitekt MSA, Sweco. 
henrik.fogelklou@sweco.se

Tfn: 031-62 76 86