0 av 0 för ""

Sweco får stororder av Skanska kring Nya Karolinska Solna

Teknikkonsultbolagen Sweco och ÅF har tecknat ett gemensamt avtal med Skanska Healthcare AB som omfattar projekteringen av Nya Karolinska Solna, NKS. Avtalet uppgår till cirka 580 miljoner kronor och delas lika i konsortiet mellan Sweco och ÅF. Cirka 250 MSEK av kontraktsvärdet är hittills upparbetat.

– Detta är en mycket stor och viktig affär för Sweco. Projekteringen av NKS omfattar flera av våra discipliner och framför allt vår spetskompetens inom vårdsektorn. Som mest kommer vi att ha cirka 150 konsulter igång från Sweco samtidigt i projektet, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

I Swecos uppdrag ingår projektledning samt att projektera tekniska installationer, logistik, miljö och infrastruktur. Swecos uppdrag kommer att pågå till december 2014.

Sweco har i flera år varit engagerade i NKS-projektet tillsammans med Skanska och ÅF men nu formaliseras och utökas arbetet.

Sweco har lång erfarenhet att arbeta med stora vårdprojekt både i Sverige och internationellt. Just nu arbetar företaget med Angereds nya närsjukhus, Linköpings universitetssjukhus och Västfastigheter i Göteborg för att nämna några.

Om Nya Karolinska Solna

Nya Karolinska Solna (NKS) blir ett helt nytt och toppmodernt universitetssjukhus med uppgift att bedriva högspecialiserad och specialiserad sjukvård samt forskning och utbildning av stor omfattning och högsta kvalitet. Det nya sjukhuset planeras öppna för den första patienten under 2016 och vara helt klart 2017. Sjukhusanläggningen kommer att omfatta cirka 320 000 kvm BTA.

Åsa Bergman, asa.bergman@sweco.se Telefon:+4686956403

Ann-Louise Lökholm-Klasson , ann-louise.lokholm@sweco.se Telefon:+4686955814