0 av 0 för ""

Aamira Fatima

Projektledare inom vatten och miljö
Stockholm

Jag kom till Sverige för att ta en masterexamen inom vattenresursförvaltning via Svenska Institutets stipendium och flyttade till Stockholm från Pakistan. Efter mina studier fortsatte jag att forska och föreläsa inom vatten och miljö.

När jag fick min son som hade problem med hälsan, sattes min karriär på en tillfällig paus i fyra år. Efter det upplevde jag svårigheter att komma tillbaka in på arbetsmarknaden. Man krävde ofta en gedigen kunskap om den svenska marknaden och jobbkulturen. Genom Jobbsprånget, ett praktikprogram för utlandsfödda akademiker, kom jag i kontakt med Sweco.

Här fick jag en mentor som är fantastisk – hon har hjälpt mig växa både professionellt och som person. Det var en ”perfect match” för mig och efter fyra månaders praktik blev jag erbjuden en heltidstjänst som projektledare.

Miljön på Sweco är väldigt samarbetsvänlig – alla tar sig tid att svara på frågor och hjälpa varandra.

Jag jobbar i en mängd olika projekt med hydrologisk modellering, hållbarhet, miljöteknik och cirkularitet. Jag bidrar också i kompetensutvecklingsprogram.

Sweco är ett stort företag och när jag kom hit trodde jag inte att någon skulle ha tid för mig, men i själva verket kände jag mig så välkommen och inkluderad från dag ett. Miljön är väldigt samarbetsvänlig – alla tar sig tid att svara på frågor och hjälpa varandra. Tycker om att vi har en företagskultur som ger möjlighet till ständigt lärande och utveckling – både mellan varandra, i uppdrag och genom utbildningar.

Jag jobbar dagligen i komplexa projekt med deadlines, men det stressar mig inte. Jag tror att det beror mycket på den fina arbetskultur vi har på Sweco – man är aldrig ensam. Vi jobbar tillsammans, firar framsteg och lyfter varandra.

  • Vi har en företagskultur som ger möjlighet till ständigt lärande och utveckling – både mellan varandra, i uppdrag och genom utbildningar.

     

    – Aamira Fatima

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.