0 av 0 för ""

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidra Akbar

Byggkonstruktör 

       

Anna Ahlgren Mårtensson

Regionchef

Sidra och Anna: På Sweco erbjuds vi ständig utveckling

Ständigt lärande är en grundsten i Swecos kultur. Som medarbetare på Sweco har du regelbundna dialoger med din chef om hur du mår och vägen framåt.

Anna Ahlgren Mårtensson började sin bana som uppdragsledare. Idag är hon regionchef och arbetar med alla de miljöfrågor som uppkommer i samband med samhällsutveckling. Sidra Akbar är byggkonstruktör och jobbar med modellering och beräkning av betonganläggningar kopplade till vattenreningsverk och tunnelbanan i Stockholm.

– Jag har mycket energi och det är viktigt för mig att kunna byta arbetsuppgifter. Mitt mål är att gå mot uppdragsledarrollen, säger Sidra.

– Utveckling genom hela din yrkeskarriär är en naturlig del i Swecos kultur, säger Anna.

Anna, berätta om din utvecklingsresa på Sweco!

– Jag sökte mig till Sweco 2014 för att få möjligheten att leda människor och att fortsätta utvecklas.  Jag fick gå ett omfattande ledarskapsprogram och blev gruppchef 2015. Sedan dess har jag fortsatt att utvecklas, både i rollen, i uppdrag men även genom att gå ytterligare ledarskapsprogram. När jag ville lära mig nya saker sökte jag tjänsten som regionchef som jag tillträdde 2022.

Hur stöttar cheferna medarbetarnas utveckling på Sweco?

– Medarbetare och chef arbetar mycket tillsammans, vilket gör att man som medarbetare får både stöttning och utmaningar hela tiden. Chef och medarbetare har kontinuerliga samtal om aktuella projekt, hur du trivs och vilken utveckling du ser framåt.

Vad är det bästa med att jobba på Sweco, förutom utvecklingsmöjligheterna?

– Den öppna miljön och kollegorna är det absolut bästa med att jobba på Sweco. Det gör mig stolt att vi kan göra verkliga förbättringar för samhället eftersom vi har så många olika kompetenser.

Sidra, berätta om något som gör dig stolt över din arbetsgivare!

– Vattenreningsprojektet som jag jobbar med just nu innebär att vattnet som kommer ut i Mälaren är renare än det befintliga vattnet. Det är en häftig känsla att vi har den påverkan på nuvarande och framtida generationers tillgång till vatten.

Hur har din utvecklingsresa på Sweco sett ut hittills?

– När jag pluggade jobbade jag här en dag i veckan. Det gjorde att jag lärde känna min grupp redan innan jag blev anställd. Jag visade intresse för digitalisering och fick en plats som regionansvarig i utvecklingsgruppen för Tekla som är ett program som används till 3D-modellering av betong- och stålkonstruktioner, och jag har nu ansvar för alla Tekla-användare i Stockholm. Dessutom är jag studentambassadör och ansvarig för hur vi syns mot studenterna på KTH.

Vad vill du ge för tips till den som är ny på jobbet?

– Våga fråga och visa ditt intresse, då kommer saker och ting att lösa sig. På så sätt får folk veta vad de kan hjälpa dig med och kan guida dig dit.

Den här artikeln publicerades först på Framtidsföretagen
Skribent: Tina Lindström Carlsson 
Fotograf: Patrik Lundin

 •  

   

   

   

   

   

  Den öppna miljön och kollegorna är det absolut bästa med att jobba på Sweco. Det gör mig stolt att vi kan göra verkliga förbättringar för samhället eftersom vi har så många olika kompetenser.

  -Anna Ahlgren Mårtensson

Vill du bli en av oss?

Kanske finns ditt nästa äventyr bland våra lediga jobb redan nu. Vi på Sweco letar alltid efter nya medarbetare, oavsett om du är ny eller erfaren konsult så vill vi lära känna dig. Vi är övertygade om att framtidens samhällen skapas genom ett gemensamt arbete, där alla perspektiv får höras och ta plats. Ingen kan allt, men tillsammans hanterar vi alla uppdrag inom samhällsutveckling.