0 av 0 för ""

FME och FME Server

FME är den marknadsledande programvaran för hantering och konvertering av geografiska data mellan olika format och system

FME (Feature Manipulation Engine)

FME är den ledande plattformen från Safe Software för dataintegration med det bästa stödet för geografiska data. FME kan användas för att maximera värdet på data genom att göra det användbart var, när och hur det behövs.

En central del i FME är att driva flöden av data. Programvaran har möjlighet att koppla data mellan över 450 källor, såsom applikationer, format och standarder. En del i ett sådant dataflöde kan vara att transformera, validera och förädla data samt automatisera uppgifter eller processer.

Sweco är Platinum Partner med Safe Software och återförsäljare av FME. Våra erfarna och certifierade experter tillhandahåller FME-licenser med alla tillhörande tjänster. Vi hjälper även till med utveckling av specialanpassade arbetsflöden utifrån kundens behov.

Produkter inom FME

FME Desktop

FME Desktop består av tre programvaror: FME Workbench, FME Data Inspector and FME Quick Translator.

I FME Workbench konfigureras och körs ditt flöde. Arbetsflödet (the workspace) består normalt av en läsare, en skrivare och en rad transformatorer (transformers) som utför någon typ av förändring på data. Transformatorer importeras och kopplas ihop i ett gränssnitt (canvas) som tydligt visar hur data flödar.

FME Data Inspector är ett visualiseringsverktyg som tillåter dig att inspektera data både innan, under och efter körningar.
För enklare arbetsflöden utan några större anpassade förändringar finns FME Quick Translator. Applikationen är designad för att skapa enkla översättningar som på ett snabbt sätt kan konvertera data mellan hundratals format.

FME Server

Med hjälp av FME Server kan du schemalägga körningar av arbetsflöden så att de körs automatisk vid en specifik tidpunkt, följer ett visst intervall eller körs real-time. De kan också konverteras till en självständiga process som andra kan köra helt oberoende. Så kallade FME Engines behandlar processerna en i taget. Vid körning av flera jobb samtidigt distribueras de mellan olika Engines, alternativt läggs i kö. Arbetsflödet designas i FME Desktop och publiceras i FME Server genom ett enkelt knapptryck.

FME Cloud

FME Cloud är en host-version av FME Server. Det är en perfekt plattform för dig som vill jobba mot webben, där du kan kombinera de automatiserade funktionerna hos FME Server med flexibiliteten i FME Cloud. Börja med att utveckla ett arbetsflöde i FME Desktop. Kör det via FME Cloud i real time, som sidoeffekt till ett event eller på bestämda tidsintervall. FME Cloud är unikt med att kunna hantera komplexiteten av geografiska data i applikationer så som Google Maps, ArcGIS Online och CartoDB.

Tjänster inom FME

Sweco har ett rikt utbud av tjänster för att hjälpa olika typer av kunder förverkliga potentialen för besparing och effektivisering med hjälp av FME.

Utifrån kundens behov kan det handla om allt från någon timmes insats för att skapa ett dataflöde och komma igång med FME, till att vi bygger och underhåller en nationell distributionsmotor för öppna data. Våra certifierade konsulter har erfarenhet av att optimera lösningar för många olika typer av kunder. Vi håller certifieringar inom samtliga områden: FME Certified Professional, FME Certified Trainer och FME Certified Server Professional.

Förutom tjänsteuppdrag som projekt, erbjuder vi flera olika avtalsformer:

  • Årligt underhållsavtal (AMC) vid inköp av licenser från oss
  • Specificerade supportavtal och mentorskap
  • Fullserviceåtagande inklusive underhåll

Prova FME

Vill du prova FME? Gör så här:

Ladda ner och installera FME.

När du har installerat FME och startar programmet för första gången kommer licensieringsguiden (Licensing Wizard) att öppnas. I licensieringsguidens nedre vänstra hörn finns en registreringsnyckel (Registration Key). Kopiera denna. Klistra in registreringsnyckeln i ett mejl som du skickar till Mikael Månsson.

Kurser, webbinarier och evenemang

Information om kommande kurser och webbinarier hittar ni här.

Kurser

Vi erbjuder grundläggande och avancerande utbildningar online, hos er eller i våra lokaler. Om du har frågor om våra kurser eller om du inte hittar en kurs som passar, tveka inte att kontakta oss på fmetraining@sweco.se.

Webbinarier

Vill du veta mer om FME? Kanske inom ett specifikt område? Eller bara har en halvtimme över? Vi håller webbinarier där vi pratar om allt spännande med FME. Tidigare webbinarier finns inspelade och går att titta på här.

FME World Fair

För information om FME World Fair, vänligen besök dataflow.center/.

Vill du veta mer om FME och FME Server?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.