0 av 0 för ""

Energilager

Energieffektivisering handlar om att optimera energiförbrukningen för ett hållbart samhälle. Swecos smarta lösningar skapar effektivare energiförsörjning med såväl ekonomiska som miljömässiga vinster.

För en effektivare energiförsörjning och sänkta kostnader

Ett sätt att skapa effektivare energiförsörjning och samtidigt sänka kostnaderna är att använda sig av så kallade energilager. Det är ett smart sätt att ta vara på överskottsenergi för att använda den när den bäst behövs. Genom att koppla samman system skapas smarta nät där energiförbrukning optimeras för att ge ekonomiska och miljömässiga vinster.

Smarta nät skapar jämn elkonsumtion

Med smarta nät skapar man en jämn elkonsumtion genom att styra elkundernas beteenden och optimera driften av energilagret. Sweco har lösningar och system för driftövervakning. Genom SCADA/EMS kan övervakning ske av stamnätets drift.

Behovet av energilagring ökar

Förnybara energilösningar gör att behovet av energilagring ökar. El behöver användas när den produceras, men med en större del intermittent elproduktion ökar behovet av att kunna lagra producerad energi. Sweco genomför studier åt nät- och energibolag för att undersöka, tekniska och affärsmässiga förutsättningar för energilager i Sverige och andra länder. Swecos experter arbetar också med lagring av energi genom att omvandla el till vätgas eller metan, som också brukar kallas power-to-gas.

Läs mer om Swecos övriga tjänster inom energiproduktion

Vill du veta mer om Energilager?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.