0 av 0 för ""

Rapport: Samhällsomställning och kommunernas ekonomi i Övre Norrland

Vad handlar rapporten om?

En fördjupning av Sveriges nya geografi där vi tittar närmare på vilken effekt satsningarna inom industrin i Norrland får på den ekonomiska utvecklingen i kommunerna.

Vill du veta mer?

Ladda ner rapporten här!

Tillväxtförväntningar i Övre Norrland – hur påverkas kommunernas ekonomi?

Sweco har sedan 1998 årligen tagit fram underlag om Sveriges kommuner i rapporten Sveriges nya geografi. I rapporten beskrivs och analyseras aktuella områden som påverkar Sveriges kommuner på olika sätt. I denna fördjupning har vi valt att fokusera på de ekonomiska effekterna som kommunerna i Övre Norrland har att vänta med anledning av de satsningar som görs inom industrin. Dessa satsningar förväntas leda till en kraftig tillväxt i regionen, både ekonomiskt och befolkningsmässigt, men är det en utveckling som uppstår av sig själv enbart av att industrierna väljer att etablera sig i regionen?

Nyetableringar i norr möjliggör ökad regional tillväxt och konkurrenskraft. Samtidigt finns det utmaningar kopplade till att realisera de förväntade positiva effekterna, och kanske till och med förstärka dem. I rapporten skrapar vi på ytan inom den kommunal­ekonomiska utvecklingen och lyfter områden där kommunerna själva behöver agera för att få effekter av denna stora möjlighet.

Vill du att vi tittar närmare på utvecklingen i din kommun?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.