0 av 0 för ""

100 nyanlända får jobb eller praktik på Sweco

Sweco kommer under de närmaste tre åren att erbjuda jobb eller praktik till minst 100 nyanlända. Därmed ingår Sweco i 100-klubben, en del av den nationella samlingen Sverige tillsammans som ska skapa bättre förutsättningar för nyanländas etablering i Sverige.

– Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. För att kunna göra det riktigt bra krävs hög kompetens inom många områden. Genom att vara med i 100-klubben får vi ännu bättre möjlighet att tillsammans med Arbetsförmedlingen hitta rätt personer för rätt jobb, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för Sweco.

Rekryteringsbehovet i Sweco är stort och målsättningen är att anställa 1 000 nya medarbetare i Sverige bara i år, främst ingenjörer och arkitekter. I samarbete med Arbetsförmedlingen kommer Sweco att erbjuda praktik eller jobb till minst 100 nyanlända under de kommande tre åren.

– Flyktingkrisen har skapat en extraordinär situation i Sverige och övriga världen. Som ett företag som står för en stor del av samhällsutvecklingen har Sweco en självklar roll att bidra med konstruktiva lösningar. Det gör vi genom att göra det vi kan bäst – att vara en bra arbetsgivare och erbjuda praktik och jobb till personer som kan vara med och planera och utforma framtidens samhällen och städer, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Om Sverige tillsammans

Den 12 oktober 2015 samlas kommuner, myndigheter, företag och andra aktörer på Münchenbryggeriet i Stockholm för att tillsammans skapa ännu bättre förutsättningar för nyanlända som kommer till Sverige. Statsminister Stefan Löfven står värd för konferensen och har bjudit in cirka 800 deltagare till den nationella samlingen Sverige tillsammans. Sweco är ett av de företag som medverkar.