0 av 0 för ""

Sweco får uppdrag att utveckla tre stadsdelar i Amsterdam

Amsterdams stad har givit Sweco uppdraget som rådgivare och leverantör av teknikkonsulttjänster i tre omfattande stadsutvecklingsprojekt, IJburg-2, Zeeburgereiland och Overamstel. Stadsdelarna är nyckelinitiativ för Amsterdams framtida bostadsförsörjning. 

Amsterdam växer snabbt och staden har initierat ett program för att skapa 50 000 nya bostäder fram till 2025. Swecos experter kommer att tillhandahålla rådgivning och tjänster inom design, teknik, upphandling och avtalshantering under utvecklingen av stadsdelarna IJburg-2, Zeeburgereiland och Overamstel.

– Vi vill använda Swecos expertis till fullo för att möta denna stora utmaning på ett så innovativt och resultatbaserat sätt som möjligt, säger Tjeerd Roozendaal, teknisk chef, Amsterdams stad.

De tre distrikten har olika karaktäristik. IJburg-2 är ett konstgjort landområde, Overamstel är en centralt belägen före detta handelsplats och Zeeburgereiland har varit ett fabriksområde. 

– Dessa tre distrikt är viktiga delar av Amsterdams tillväxtplan. Genom att skapa nya inspirerande miljöer för människor att bo och arbeta i så rustar sig staden för framtiden. Vi ser fram emot att bistå med vårt engagemang, långa erfarenhet och kunskap inom alla aspekter av stadsutveckling, säger Eugene Grüter, affärsområdeschef på Sweco Nederländerna.

Amsterdams stad har uppskattat ordervärdet för Sweco till cirka 9 miljoner SEK årligen. Avtalet löper till april 2021 med möjlighet till årlig förlängning i ytterligare fyra år.