0 av 0 för ""

Sweco förvärvar hållbarhetskonsulten Gaia

Sweco har tecknat avtal om att förvärva Gaia Consulting Oy, ett finskt konsultföretag specialiserad på hållbara lösningar. Förvärvet stärker Swecos position som en föregångare inom hållbar utveckling i Finland. 

Gaia Consulting grundades 1993 och är med sina fler än 60 experter det största konsultföretaget med inriktning på hållbarhet i Finland. Gaia Consulting har kontor i Helsingfors och Åbo, men arbetar även internationellt. Intäkterna uppgick till 6,3 miljoner euro under 2020. 

”Hållbar utveckling är ett strategiskt viktigt kompetensområde för Sweco. Med detta förvärv skapar vi ett ännu starkare erbjudande till våra kunder”, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco.

”Med Gaia Consulting stärker vi vårt erbjudande inom hållbar utveckling avsevärt, särskilt i det tidiga skedet där det handlar om strategisk rådgivning. Gaia Consulting är det ledande konsultföretag i Finland inom hållbarhet och vi är nöjda att de nu blir del av Swecos expertis”, säger Markku Varis, affärsområdeschef Sweco Finland.

”En säker och snabb övergång mot hållbara samhällen kräver ny kunskap, samarbete och innovativa lösningar. Tillsammans med Sweco kan vi erbjuda integrerad hållbar affärsrådgivning och utformning, vilket ger mervärde för våra kunder”, säger Pasi Rinne, styrelseordförande och grundare av Gaia Group.