0 av 0 för ""

<!– wp:acf/content-blocks {
"id": "block_600aed39bf2c5",
"name": "acf\/content-blocks",
"data": {
"background_color": "block–lightgray",
"_background_color": "field_600038d54a83a",
"content_blocks_0_content": "

Sweco projekterar nya gröna lokaler för Universitetssjukhuset i Linköping

Sweco har i samarbete med L.E.B Consult tagit hem ett stort vårduppdrag. Företagens installationskonsulter ska ansvara för VVS-projekteringen i de nya lokaler som ska byggas i anslutning till Universitetssjukhuset i Linköping.

‒ Sweco har framgångsrikt bedrivit vårduppdrag runt om i Sverige under många år. Vår breda kompetens inom alltifrån installation och arkitektur till byggkonstruktion och projektledning är eftertraktad inom vårdsektorn där det just nu är många om- och nybyggnationer som pågår, säger Eva Nygren, vd Sweco Sverige.

De nya lokalerna kommer att rymma exempelvis vårdavdelningar, akutmottagningar samt ytor för specialistvård. Uppdraget omfattar cirka 53 000 kvadratmeter i nybyggnation. Energimålen är högt satta för lokalerna.

‒ Målet är att energianvändningen i sjukhuslokalerna ska sluta på mindre än hälften av gällande krav enligt Boverkets Byggregler. Vi undersöker därför lösningar för både solvärme och frikyla, säger Björn Kleist, gruppchef på Sweco i Linköping.

Parallellt med det nya uppdraget arbetar Sweco för tillfället med Nya Karolinska Sjukhuset och Angereds nya närsjukhus. Sweco är också inne i en tävlingsprocess om ett av Danmarks största byggprojekt, det nya universitetssjukhuset i Odense.

Sweco kommer att samarbeta med L.E.B Consult kring projekteringen av Universitetssjukhuset i Linköping. Tio VVS-konsulter från Sweco och L.E.B Consult kommer under två års tid jobba heltid i projektet.

För ytterligare information kontakta:
Björn Kleist, gruppchef på Sweco i Linköping, 013-25 27 54, bjorn.kleist@sweco.se
Rebecka Gunner, informationschef Sweco Sverige, 0734-12 66 75, rebecka.gunner@sweco.se

”,
”_content_blocks_0_content”: ”field_5f8060acc98da”,
”content_blocks_0_buttons_alignment”: ”buttons-wrapper–left”,
”_content_blocks_0_buttons_alignment”: ”field_5f8061b1d6330”,
”content_blocks_0_buttons”: ””,
”_content_blocks_0_buttons”: ”field_5f8061b3d6331”,
”content_blocks”: [
”one-column”
],
”_content_blocks”: ”field_5f806033c98d7”
},
”mode”: ”auto”
} /–>