0 av 0 för ""

Sweco utformar ny anläggning för kemikalier till batteriframställning i Finland

Efterfrågan på kemikalier till batterier ökar globalt sett, i takt med den tilltagande användningen av eldrivna fordon. Sweco har fått i uppdrag av Terrafame att utforma en ny produktionsanläggning i Sotkamo, Finland.

”Vi har jobbat länge med Terrafame och vi är väldigt glada att kunna fortsätta vårt samarbete. Anläggningen kommer att framställa kemikalier av hög kvalitet till batterier i eldrivna fordon, vilket i förlängningen bidrar till en mer hållbar transportsektor”, säger Erik Skogström, vd på Sweco Industry.

Planeringen startade i oktober och uppförandet av anläggningen startar i början av 2019. Sweco kommer att vara involverade i projektet under mer än två års tid och sysselsätta 100 konsulter under den mest intensiva fasen.

”Terrafame har utvecklat en teknik som gör det möjligt att framställa batterikemikalier av hög kvalitet med lågt koldioxidavtryck. Sweco är experter på hållbar utveckling inom industrisektorn och därför är det en naturlig partner för oss när det kommer till att utforma och planera uppförandet av kemikalieanläggningen”, säger Joni Lukkaroinen, vd på Terrafame.