Nyheter

Presstelefon Sweco Sverige​
010-4845020​

Frågor till Sweco-koncernens ledning hänvisar vi till koncernens presstjänst på telefonnummer ​073-0639844​

Sweco förvärvar Tovatt Architects & Planners

01 juli 2019
Sweco stärker sin position inom stadsplanering och byggnadsarkitektur genom att förvärva Tovatt Architects & Planners. Efterfrågan på hållbara stadsmiljöer och byggnader blir allt mer komplex och med Tovatt kan Sweco erbjuda en ovanligt komplett kompetens, både i Sverige och internationellt.
/siteassets/om-oss/inspiration/en-dag-pa-sweco/2019/06-juni/bild-asa-och-sm_770x380w.jpg

Åsa Bergman ny ledamot i Nationella innovationsrådet

27 juni 2019
Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman har av Nationella innovationsrådets ordförande, statsminister Stefan Löfven, utsetts till ledamot i rådet.
/siteassets/om-oss/inspiration/en-dag-pa-sweco/2019/06-juni/traineer-i-trappa770x380w.jpg

Vi gratulerar årets traineer till diplomeringen

26 juni 2019
Våra 21 deltagare i årets traineeprogram har nu diplomerats. Under en heldag presenterade traineerna sina projektarbeten som de arbetat med under de gångna nio månaderna. Vi vill gratulera samtliga deltagare och tacka för fantastiska insatser under årets lopp!
/siteassets/nyheter/2019/06-juni/770_sturep_190502.jpg

Nu presenteras nytt förslag för moderniseringen av Stureplan

20 juni 2019
Just nu pågår planeringen av Sturekvarterens modernisering i centrala Stockholm och i veckan presenterades det nya förslaget. Flera av Swecos experter arbetar i uppdraget vars vision är att skapa ett öppet kvarter med fler publika ytor.
/siteassets/om-oss/inspiration/en-dag-pa-sweco/2019/06-juni/badge770x380w.jpg

Sweco nummer ett bland nordiska ingenjörsstudenter

19 juni 2019
Varje år röstar Sveriges, Norges, Danmarks och Finlands studenter fram sina drömarbetsgivare i Universums karriärundersökning FöretagsBarometern. Idag publicerades resultatet av undersökningen där Sweco har rankats som nummer ett i Norden i ingenjörsblocket.
/siteassets/nyheter/2019/06-juni/massahantering_770x380.jpg

Sweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i Ostlänken

17 juni 2019
Ostlänken, den nya höghastighetsjärnvägen mellan Järna och Linköping, är ett av Trafikverkets största pågående projekt. Ett komplext infrastrukturprojekt i den här omfattningen kan generera så mycket som en miljon enkelresor med lastbil. Sweco har fått i uppdrag att se över masshanteringen för den 16 mil långa sträckan. Syftet är bland annat att minska antalet transporter på allmänna vägar.

Så möjliggör digitala verktyg och metoder för en mer hållbar samhällsbyggnadsprocess

14 juni 2019
Under året har Sweco genom en seminarieserie utbildat ett flertal kommuner om digitalisering i samhällsbyggnadsprocessen och planering. Andreas Huss på Sweco som lett projektet som gått under namnet DigSam, är mycket nöjd med resultatet och menar att det gett en inblick i digitaliseringens möjligheter inom just samhällsbyggnad.
/siteassets/nyheter/2019/06-juni/jinan-webb-770.jpg

Nu står det nya området Jinan Xijin Time Center klart

13 juni 2019
Efter fem år så står nu det första av fyra kvarter klart i det nya kontorsområdet Jinan Xijin Time Center i den kinesiska staden Jinan. För kvarteret som rymmer hotell, kontor och kommersiella verksamheter har visionen varit att skapa ett socialt område som är attraktivt att både bo och jobba i.

Fullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan tro

12 juni 2019
En ny rapport från Sweco analyserar hur europeiska konsumenter kommer att påverkas av elektrifieringen. Slutsatsen är att elektrifiering är ett av våra bästa verktyg för att motverka klimatförändringar och med begränsad kostnad för konsumenter.
/siteassets/om-oss/inspiration/en-dag-pa-sweco/2019/06-juni/johannes-ivar-770x380w.jpg

Hållbart resande ledord för årets vinnare av Swecos Hugopris

11 juni 2019
I över 30 år har Sweco belönat innovativa och hållbara idéer för samhällsutveckling genom Hugopriset. Årets vinnare av Hugopriset är Ivar Karlsson, ägare av Centralens resebutik i Kalmar, som är en av få aktörer som säljer internationella tågresor. Årets studentpris går till Johannes Hjalmarsson, Uppsala universitet, som i sitt examensarbete visar att en elektrifierad fordonsflotta i Göteborg är möjlig genom att föra in parkeringsbolagen i omställningen.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.