Nyheter

Beslut vid Sweco AB:s årsstämma samt styrelsebeslut om återköp och överlåtelse av egna aktier

19 april 2018

Är elbilar redo att köra om bensin- och dieselbilar?

17 april 2018
Elbilar blir ett allt populärare alternativ till konventionella fordon. Men en oro som många upplever är om det går att resa längre sträckor. Vi testade att köra elbil genom Europa – och fann en hel del hinder på vägen.  
/siteassets/nyheter/2017/12_december/snabb_bil_770.jpg

Fler snabbladdare till elbilar längs Sveriges stora vägar

17 april 2018
Var finns det behov av snabbladdare för elbilar längs de stora vägarna i Sverige? Det ska Sweco undersöka på uppdrag av Trafikverket, med syfte att främja fordon med alternativa drivmedel. Allt för att skapa förutsättningar för ett nytt resebeteende och nå ett fossilfritt 2030.

Sweco bidrar till ökad säkerhet i det polska järnvägsnätet

16 april 2018
Sweco har fått i uppdrag av det statliga polska järnvägsbolaget Polskie Koleje Państwowe att öka säkerheten vid järnvägsövergångar. Ordervärdet uppgår till 33 miljoner kronor (3,2 miljoner EUR).
/siteassets/nyheter/2018/04_april/kiruna770.jpg

Swecokonsult prisas för digitala lösningar i Kirunas stadsflytt

16 april 2018
Konsultpriset Kompassen har instiftats av branschorganisationen Svenska Teknik- och Designföretagen för att uppmärksamma och premiera konsulter och arkitekter i deras arbete med att främja utvecklingen av branschen i Norrbotten. I år tilldelas Swecos affärsutvecklare och BIM-strateg Kent Karlsson priset för sitt bidrag till utvecklingen inom det digitala området.

Valberedningen föreslår Åsa Bergman som ytterligare styrelseledamot

13 april 2018
Sweco meddelade idag att bolagets valberedning utöver de tidigare presenterade förslagen föreslår tillträdande vd Åsa Bergman till ny styrelseledamot.

Arkitekt från Sweco i juryn till World Architecture Festival

05 april 2018
Under tre dagar i november senare i år går den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival, WAF, av stapeln i Amsterdam. Margareta Diedrichs, arkitekt på Sweco, har blivit utvald att ta plats i årets jury.

Fredrik Wallner ny vd för Swecos anläggningsverksamhet

04 april 2018
Fredrik Wallner tillträder som vd för Swecos anläggningsverksamhet med över 800 medarbetare i Sverige och blir en del av svenska ledningsgruppen. Han har arbetat i Sweco sedan 1998 och efterträder Ann-Louise Lökholm Klasson som utsetts till affärsområdeschef för Sweco Sverige.
/siteassets/nyheter/2018/03_mars/rebecca_moller_770x380.jpg

Rebecca Stridsman Möller utsedd till Årets samhällsutvecklare 2018

29 mars 2018
Sweco och Skanska korade Årets samhällsutvecklare på Universum Awards i slutet på mars. Vinnare blev Rebecca Stridsman Möller, civilingenjörsstudent vid Luleå tekniska universitet, som brinner för social hållbarhet.

Swecos årsredovisning för 2017

28 mars 2018

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.