Nyheter
/siteassets/nyheter/2017/10_oktober/stenpiren770.jpg

Stenpiren resecentrum kan bli årets bästa byggnad i Göteborg

22 november 2017
Stenpiren resecentrum är nominerat till utmärkelsen Årets bästa byggnad i Göteborg. Det lokala priset delas ut årligen ur Per och Alma Olssons fond. Bakom resecentret står arkitekter och landskapsarkitekter på Sweco.
/siteassets/nyheter/2017/11_november/ukraina770.jpg

Åtgärder för effektivare energiförbrukning i Ukraina ska ge bättre miljö

20 november 2017
Sweco har fått uppdrag av NEFCO, Nordic Environment Finance Corporation, att undersöka åtgärder för att uppnå en effektivare energiförbrukning i 14 ukrainska städer. Syftet är att minska städernas utgifter för energi, minska miljöpåverkan och förbättra förhållandena för lokalbefolkningen i landet.
/siteassets/nyheter/2017/04_april/kulturhus_bergsjon770.jpg

Swecos arkitekter tar hem tung vinst på World Architecture Festival

17 november 2017
I hård internationell konkurrens tog kulturhuset Kulturkorgen i Göteborg hem vinsten i sin kategori på World Architecture Festival (WAF) i Berlin. Även Swecos projekt Ge mig era trötta uppmärksammandes under dagarna då det tilldelades hedersomnämnande.
/siteassets/nyheter/2017/11_november/oresund770.jpg

Sweco är med och nollar Sverige

15 november 2017
Nyligen inleddes en unik innovationstävling som ska löpa under ett år där de tävlande teamen ska försöka utveckla metoder för att bygga utan utsläpp av växthusgaser. Initiativet bygger på ett samarbete mellan myndigheter, universitet och näringsliv med Naturvårdsverket och innovations-programmet InfraSweden2030 i täten. För Swecos räkning deltar Tabita Gröndal, miljökonsult i Uppsala.

Sweco och Bonava i framkant med molnbaserad plattform

13 november 2017
Genom att skapa en ny molnbaserad BIM-plattform för sin verksamhet tar Bonava, med hjälp av Swecos expertis, ett stort kliv fram inom digitaliseringen av byggbranschen. Nu presenterar Michael Thydell, BIM-strateg och affärsutvecklare på Sweco, och Patrik Lindvall, VDC-ansvarig på Bonava, det innovativa projektet på den internationellt uppmärksammade konferensen Autodesk University i Las Vegas.

Sweco moderniserar Sala lasarett

10 november 2017
Sweco har tilldelats uppdraget för om- och tillbyggnad av Sala lasarett. Sjukhuset kommer ge plats åt nya medicinska mottagningar, en vårdavdelning samt rehabilitering. Förbättrad tillgänglighet, ökad orienterbarhet samt energieffektivare lösningar blir några av effekterna.

Satsning på marknad och affärsutveckling stärker Swecos arkitektverksamhet

08 november 2017
Marknaden och kunderna utvecklas idag allt snabbare. Det är nödvändigt att arbeta med en tydligare strategisk linje för att möta upp branschen, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects. Daan Cedergren, tidigare regionchef i Stockholm, har därför utsetts till den nya tjänsten som affärsutvecklingschef för arkitektverksamheten.
/siteassets/nyheter/2017/11_november/kraftkvinna770.jpg

Swecos Saira Alladin – förebild inom jämställdhet

03 november 2017
Swecos medarbetare Saira Alladin blev utvald till en av de tre främsta förebilderna och drivande krafter inom jämställdhet i energisektorn när Årets kraftkvinna 2017 korades på Myntkabinettet i Stockholm.
/siteassets/nyheter/2017/11_november/kulturmiljo_getingmidjan_770x380.jpg

Getingmidjan, ur ett kulturmiljöperspektiv

02 november 2017
När Trafikverket genomför en modernisering av Getingmidjan, järnvägssträckan mellan Stockholms station och Stockholms södra, berörs några av landets mest värdefulla kulturmiljöer och mest älskade och välkända vyer. Flera av Swecos verksamhetsområden är delaktiga i uppdraget och Elin Bäckersten, bebyggelseantikvarie, jobbar med att omhänderta kulturmiljöaspekterna i projektet

Sweco satsar på nyanlända ingenjörer

01 november 2017
Sweco ingår tillsammans med Arbetsförmedlingen och Trafikverket i den lokala satsningen JUNA, Järnvägsutbildning för Nyanlända i Helsingborg och Ängelholm. Syftet är att kompetenta ingenjörer som ännu inte haft möjligheten att slå sig in på den svenska marknaden ska få en chans till både etablering på arbetsmarknaden men även i samhället.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.