Nyheter

Presstelefon Sweco Sverige​
010-4845020​

Frågor till Sweco-koncernens ledning hänvisar vi till koncernens presstjänst på telefonnummer ​073-0639844​
/siteassets/nyheter/2019/09-september/annayman_770.png

Anna Yman utsedd till styrelseledamot i Stiftelsen Högskolan i Jönköping

13 september 2019
Genom en plats i styrelsen kommer Anna Yman, vd för Swecos miljö- och vattenkonsulter, att bidra till att sätta den övergripande riktningen för högskolans utveckling. Målet är att bädda för en internationellt konkurrenskraftig kompetens för framtidens utmaningar genom utbildning, uppdrag och forskning.

Sweco tar fram mobilitetsvision för flamländska transportregioner

09 september 2019
Inom ramen för ett konsortium kommer Sweco att tillhandahålla processvägledning och ta fram en mobilitetsvision för flera transportregioner i Belgien. Projektet har beställts av det flamländska ministeriet för mobilitet och offentliga arbeten och är värt cirka 3,4 miljoner euro.

Svenska Ljuspriset går till Swecos arkitekter för studiesalar i Uppsala

06 september 2019
Swecos arkitekter har mottagit det uppmärksammade Svenska Ljuspriset för de nyinvigda studiesalarna på Ekonomikum i Uppsala. ”Projektet har genomförts med enorm passion och expertis om studiemiljöer och tron på den unga människan och hennes rättmätiga krav på värdighet”, skriver juryn i sin motivering.
/siteassets/nyheter/2019/09-september/vindkraftverk770x380w.jpg

Nu satsar Island på vindkraft

03 september 2019
Mer än 80 % av all energi på Island utvinns från vattenkraft och geotermisk energi, men de senaste åren har Landsvirkjun, Islands nationella energibolag, undersökt förutsättningarna för vindkraft och sett stor potential. Två stora vindkraftsparker planeras, och Sweco bidrar med expertis i båda projekten.
/siteassets/nyheter/2019/09-september/gavle_770.jpg

Sweco anlitas i förnyat uppdrag för moderniseringen av Gävle sjukhus

02 september 2019
Sweco har kontrakterats uppdraget att ta fram programhandlingar för moderniseringen av Gävles sjukhus enligt en förnyad förfrågan. Kunden är Region Gävleborg och uppdraget omfattar framtagning av förstudie och programhandling samt en option på systemhandling.

Laddgator underlättar för elbilsförare i Stockholm

27 augusti 2019
I takt med att antalet laddbara bilar ökar i Stockholm, ökar också efterfrågan på laddmöjligheter på gatorna. Stockholmarna behöver snart inte längre vara oroliga för att elen ska ta slut när de använder sina elbilar, för nu möjliggör Stockholms stad fler laddare på utvalda sträckor, så kallade laddgator.
/siteassets/nyheter/2019/08-augusti/e-handel770.jpg

Ny rapport: Så kan kommunerna planera för växande e-handel

21 augusti 2019
Svensk e-handel dubbleras var femte år, och utvecklingen beräknas fortsätta. I ett uppdrag för Huddinge kommun har Sweco tagit fram rekommendationer som visar hur kommuner kan planera för att hantera e-handelsutvecklingen. En rekommendation är att bygga särskilda hubbar för e-handel som gör distributionen till slutkonsumenten effektiv.
/siteassets/nyheter/2019/08-augusti/emelie-lindqvist-persson-770x380.jpg

Swecos Emelie Persson Lindqvist invald till Mistras styrelse

20 augusti 2019
Emelie Persson Lindqvist, hållbarhetschef energi och industri på Sweco, har valts in till forskningsstiftelsen Mistras styrelse. Mistra är en självständig stiftelse för miljöstrategisk forskning och investerar årligen omkring 200 miljoner kronor för forskning.
/siteassets/nyheter/2019/08-augusti/mattias-goldmann-770x380.jpg

Mattias Goldmann ny hållbarhetschef på Sweco

19 augusti 2019
Mattias Goldmann tillträder som Chief Sustainability Officer på Sweco och blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp. Mattias kommer närmast från rollen som vd på tankesmedjan Fores.
/siteassets/nyheter/2019/08-augusti/770_smabatshamn-orebro.jpg

Sweco tar fram vision för Örebros småbåtshamn

15 augusti 2019
Sweco presenterar en ny vision för småbåtshamnen i Örebro med syfte att skapa liv och rörelse i området och tillgängliggöra det för stadens invånare. Att bygga nya stadsdelar från grunden ger stora möjligheter att skapa ett område med minimal miljö- och klimatpåverkan.

På sweco.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Vi lagrar ingen personlig data. Om du inte accepterar cookies kan du stänga av det via din webbläsare.