0 av 0 för ""

Hydrodynamisk modellering för mätningar i vattnet

Klimatförändringar och skärpt miljölagstiftning ställer krav på avancerade mätningar i vatten. Hydrodynamisk modellering innebär att olika scenarios simuleras med hjälp av datormodeller.

Hydrodynamisk modellering för avancerade mätningar i vatten

Vatten är en nödvändig och naturlig del av samhället, samtidigt som det hotar oss med översvämningar och vi förorenar vattnet med utsläpp. Klimatförändringarna och skärpt miljölagstiftning ställer allt hårdare krav och för att minimera samhällets negativa påverkan och för att hantera hoten, behövs avancerade beräkningar. Sweco har gedigen kunskap och erfarenhet av förnyelseplanering och miljöpåverkan som säkerställer kostnadseffektiva och hållbara lösningar. 

Beräkna flöden i allt från VA-ledningsnät till öppna havet

Hydrodynamisk modellering innebär att olika scenarion kan simuleras med hjälp av avancerade datormodeller, vilket gör det möjligt att beräkna flöden i allt från VA-ledningsnät till öppna havet. I VA-nät används beräkningar för att kartlägga tillskottsvatten, förutse effekten av ombyggnationer och översvämningsrisker. Hydrodynamiska modeller används för att beräkna översvämningar från skyfall samt strömmar och spridning av föroreningar i vattendrag, sjöar och hav. Även vågor, erosion, sedimenttransport och biokemiska processer beräknas med dessa modeller. 

Swecos mätexperter utför bland annat kontrollprogram och strömmätningar med avancerad utrustning 

Vill du veta mer om Hydrodynamisk modellering och mätningar i vattnet?

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig, eller ring oss på tel. +46 8 695 60 00. Våra specialister ser fram emot att få hjälpa dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Copy link
Powered by Social Snap