0 av 0 för ""

Så förändrar vi med innovation och teknik

DEN GRÖNA OMSTÄLLNINGEN

Förändra

Vi gör saker på nya sätt. Hittar nya perspektiv, inspireras och inspirerar. Fortsätter att utveckla oss själva och vår omgivning.

Vad kan vi drömma om idag, som är realitet i morgon? Här samlar vi våra tankar och erfarenheter kring innovationer, teknik och digitalisering.

Tillsammans formar vi framtiden.

 

 

 

 

Innovation centralt i den gröna omställningen

Vi kan inte lösa problem genom att använda samma sorts tänkande som vi använde när vi skapade dem. Vi behöver tänka om, använda vår fantasi – helt enkelt skapa utrymme för innovation!

Ett grönt träd växer inuti en glödlampa

Digitalisering för grön omställning

Digitaliseringen är en viktig del av den gröna omställningen och skapar nya möjligheter, bland annat genom parametrisk design, visualisering av klimatpåverkan, digitala tvillingar och automation.

 

 

 

 

Dags att ta hjälp av AI

Alla pratar om AI! Den artificiella intelligensen, förmågan hos datorprogram och robotar att efterlikna mänskliga kognitiva funktioner, har gjort sitt intåg inom en mängd användningsområden. Robotdammsugare och chatbotar i all ära, men hur kan vi använda AI till att tackla vår tids största utmaning – att ställa om samhället till fossilfrihet?

robot fikar i en grön stad
  • Hur kan vi hjälpa dig?

    Vill du bli mer cirkulär, minska din energiförbrukning eller ställa om till fossilfritt? Oavsett vilka dina mål, visioner eller utmaningar är vill vi på Sweco gärna bistå med teknisk expertis och strategisk rådgivning för din verksamhet eller ditt projekt.

     

Att tänka nytt

Hur tar vi nästa steg i den gröna omställningen? Att förändra handlar om att tänka om och att tänka nytt. Kan vi transportera mindre för att istället odla mer på plats? Kan vi använda naturbaserade lösningar när vi gör våra samhällen resilienta? Och skapa system som premierar att underhålla det gamla istället för att producera nytt? Vi säger ja.

LEVA

Vi planerar för samhällen och städer. Tar fram nya sätt att bygga på, återbrukar material och minskar energiförbrukningen.

Kvinna med barn i familjen i stadsmiljö

PRODUCERA

Vi hittar nya vägar. Ställer om vårt sätt att producera, sälja och konsumera. Fortsätter framåt med smarta lösningar och förnybar energi.

Man i varselväst framför ett vindkraftverk

RESA

Vi ställer om till ett hållbart resande. Elektrifierar transporterna. Minskar utsläppen. Tar hand om världen och varandra.

Kvinna med hörlurar sitter och tittar ut genom ett tågfönster

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du bli mer cirkulär, minska din energiförbrukning eller ställa om till fossilfritt? Oavsett vilka dina mål, visioner eller utmaningar är vill vi på Sweco gärna bistå med teknisk expertis och strategisk rådgivning för din verksamhet eller ditt projekt. Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss till dig!
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.